Hoe je echte aantrekkingskracht herkent

Door: Monica Wardenaar

Aantrekkingskracht en je aangetrokken voelen tot iemand is iets wat onbewust gebeurt. Je kunt niet zeggen: “Jij ziet er goed uit en je bent heel leuk. Ik ga me aangetrokken voelen tot jou!” Maar hoe komt het dat je je aangetrokken voelt tot de een en niet tot de ander? En gaat het dan om uiterlijk of innerlijk? Uit de praktijk blijkt dat je je tot bepaalde mensen aangetrokken voelt. En als je er op let merk je dat het vaak dezelfde types mensen zijn met wie je een klik hebt.

Hoe herken je echte aantrekkingskracht?

Echte aantrekkingskracht herken je aan ‘de klik’ die je voelt als je iemand voor het eerst ontmoet. Dit is een belangrijk ingrediënt voor een duurzame relatie. Het is natuurlijk geen garantie dat de relatie succesvol zal zijn want er spelen meerdere factoren een rol. Maar zonder deze klik is de kans op een duurzame relatie klein.

Je kunt dit vergelijken met het volgende. Stel dat je bijvoorbeeld op een verjaardag iemand ontmoet. Jullie hebben een leuk gesprek, het voelt vertrouwd en jullie begrijpen elkaar makkelijk. Je weet niet precies waarom, maar het klikt! Dit kan de basis zijn voor een vriendschap of een liefdesrelatie. En misschien herken je ook wel de momenten dat je iemand ontmoet met wie het helemaal niet klikt. Je voelt weerstand en je weet niet waarom. Maar de manier waarop iemand praat, beweegt of lacht irriteert je. Met deze persoon zal je geen succesvolle relatie krijgen, ook al is hij of zij nog zo aantrekkelijk.

Boer Johan zoekt een vrouw

Je kiest er dus niet voor om je aangetrokken te voelen tot een bepaald persoon. Neem bijvoorbeeld boer Johan uit Boer Zoekt Vrouw internationaal. Hij woont in Denemarken en wil graag een vrouw in zijn leven. Hij zegt: “ Ik mis een vrouw als ik verdrietig ben maar ook als ik blij ben. Dan zit je in je eentje blij te zijn, daar is niks aan. En ik kom altijd alleen in een donker huis. Dan blijf ik liever langer in de stal. Want al die tijd dat ik in de stal zit hoef ik niet binnen te zitten.”

Johan wil een vrouw náást zich, in huis. Hij wil graag gezelligheid. En toch…….een van de twee vrouwen die overgebleven zijn en waaruit Johan een keuze gaat maken kan niet permanent bij hem wonen. Ingrid vertelt hem dat ze in de schuldsanering zit en de eerste 3 jaar Nederland niet permanent mag verlaten.

Maar de aantrekkingskracht die Johan voor Ingrid voelt is sterk. En ondanks dat ze hem niet kan geven wat hij verlangt, iemand die er thuis is voor hem, is zij een van de twee vrouwen uit wie hij gaat kiezen. Volgens de Menstypes methode is Johan een Venustype en Ingrid een Marstype. Ze zijn elkaars maximale aantrekking en in een relatie zullen ze elkaar aanvullen op een manier die ze allebei prettig vinden.

Boer Jos kan niet kiezen

Boer Jos uit Frankrijk heeft het moeilijk en dat kan ik me goed voorstellen. Kiezen zou voor hem veel makkelijker zijn als hij zou kunnen zeggen: “Ik ga me maar tot een van de meiden aangetrokken voelen.” De twee overgebleven meiden passen qua karakter allebei bij hem. Het is duidelijk te zien dat hij ze allebei echt leuk vindt en zich tot beiden aangetrokken voelt. Zoals hij zelf zegt: “Ik heb het gevoel dat de meiden qua karakter op elkaar lijken, alleen uiterlijk zijn ze heel anders.”

Leonie heeft een uiterlijk wat vaak wordt gezien als aantrekkelijk. Het is dan ook niet makkelijk om je niet hierdoor te laten verleiden. Ik snap zijn dilemma, maar als hij terug gaat naar wat hij voelde bij de eerste kennismaking met Saskia dan weet hij wie het beste bij hem past. Ik vraag me af of hij zich uiteindelijk meer laat leiden door lust of ‘liefde’?

Boerin Aletta voelt kriebels

Aletta geniet van haar vrije tijd en verdeelt haar aandacht tussen haar beide mannen. De gesprekken met Jan zijn ontspannen en relaxed……vriendschappelijk. De communicatie tussen Patrick en Aletta gaat moeizamer omdat ze het beiden moeilijk vinden om over gevoelens te praten. En toch spettert de aantrekkingskracht tussen hen er van af. Het brengt Aletta een beetje in verwarring en ze weet eigenlijk niet goed wat er nu gebeurt. “Wat Patrick in me losmaakt kan ik nog niet goed omschrijven…..dat weet ik nog niet….hahaha. Maar die lijkt wel iets….ehm…bedreigender zeg maar. Ik zeg niet dat er iets is, maar tja…..ik weet het niet.”, zegt ze wat ongemakkelijk.

Zo herken je echte aantrekkingskracht: ‘je weet niet wat er gebeurt’, je kunt het niet direct plaatsen, je gevoel is duidelijk aanwezig en de vlinders beginnen al een beetje te fladderen.

Je kunt je ervaringen delen in het commentaarveld hieronder. Als je dit artikel met anderen wilt delen, kun je dit makkelijk doen door op een van de buttons hieronder te klikken.

Meld je aan voor de inspiratie-mail en ontvang direct
gratis hoofdstukken uit het boek ‘Jij past écht bij mij’