Moeiteloos samenwerken & Top relaties creëren

Goede werkrelaties maken het leven op de werkvloer prettiger en gewenste resultaten zullen sneller worden bereikt. Uiteraard zijn conflicten onvermijdelijk, maar als de basis goed is kunnen deze meestal zonder veel tijdverspilling worden opgelost. Helaas is dit vaak niet het geval. Mensen irriteren zich aan elkaar doordat ze elkaar niet begrijpen. Hierdoor kunnen ze bepaald gedrag van de ander moeilijk accepteren en is er weinig respect voor elkaar.

MT-TypeDiscovery is een praktisch, effectief en krachtig hulpmiddel om anders naar jezelf, je collega’s of je medewerkers te kijken. Hierdoor ontstaat meer begrip voor elkaar. Je ontdekt op welke manier je iemand positief kan beïnvloeden zodat samenwerking moeitelozer verloopt.

Natuurlijk heb je niet met iedereen een klik en zul je soms meer moeite moeten doen om een goede band met iemand te creëren. Maar als je de gebruiksaanwijzing van iemand kent kun je makkelijker contact maken. Je weet wat het effect zal zijn van je gedrag en communicatie. Je kunt hierdoor flexibel zijn in je aanpak en je eigen houding en neigingen makkelijker aanpassen aan de ander, zodat je snel en met plezier een relatie met iemand kunt opbouwen.

Meld je aan voor de inspiratie-mail en ontvang direct
het e-book ‘Welk type ben jij?’ gratis in je mailbox


In een oogopslag een type herkennen

Aan uiterlijk en gedrag herken je meteen welk type iemand is. En je weet gelijk meer over zijn/haar karaktereigenschappen. Er hoeven geen vragenlijsten te worden ingevuld of schema’s en tabellen te worden onthouden. Wanneer je eenmaal de uiterlijke kenmerken van de types kent, herken je de menstypes in een oogopslag. 

Het voordeel hiervan is dat je de ander direct kunt inschatten en je makkelijker echt contact kunt maken. Je begrijpt dat elk menstype op een bepaalde manier op situaties reageert. 


Ook is het handig te weten wat de ander belangrijk vindt, of wat zijn sterke of zwakke punten zijn. 
Hierdoor kun je iemand benaderen zoals hij/zij graag benaderd wil worden.

“Krijg meer inzicht in jezelf en ontdek hoe je de kwaliteit van je relaties kunt verbeteren – alleen al door op een andere manier naar mensen te kijken.”


Een nieuwe kijk op mensen 

Door Menstypes krijg je een compleet nieuwe kijk op mensen. Als je anders naar iemand kijkt, merk je op dat er verschillende types mensen zijn die behoren tot een bepaald soort mens. Je zult verrast zijn dat je dit al direct aan het uiterlijk ziet. En dat is niet het enige…je ontdekt dat je eigenlijk verscheidene types mensen onbewust al herkent aan hun uiterlijk. Je bent je alleen nog niet bewust dat er systeem achter je onbewuste zit.

Niet alleen ga je types zien in mensen, maar ook herken je een type in jezelf. Hierdoor wordt het je duidelijk waarom je met de een goed kunt samenwerken en met de ander niet. Je wordt je bewust van je aangeboren neigingen en wat het effect is van jouw gedrag op de ander.

“A great relationship is about two things: first appreciating the similarities and second, respecting the differences.”