Probeer jij ook een partner te vinden?


Door: Monica Wardenaar

Ik hoor wel eens om me heen: “Ik heb het prima naar m’n zin als single. Ik hoef geen rekening te houden met een partner. En ik kan doen waar ik zin in heb. Ja, natuurlijk mis ik wel intimiteit en iemand om de dagelijkse dingen mee te delen. Of gewoon, iemand die er is als ik thuiskom. Toch ben ik niet echt op zoek, maar als ik iemand tegenkom is dat wel leuk.”

Hoe doe je dat dan? ‘Niet écht op zoek zijn.’ Is dat misschien hetzelfde als: ‘ik zal het proberen’. Proberen is het meest misbruikte en nietszeggende woord in de Nederlandse taal. Proberen bestaat namelijk niet. Je doet het of je doet het niet! Proberen is jezelf geruststellen en de situatie laten zoals het is.

Zoeken betekent niet dat je wanhopig bent

Ik kan me wel voorstellen dat je zegt dat je niet echt op zoek bent. Want misschien ben je al te vaak teleurgesteld. Of ben je bang wat anderen zullen zeggen. Het lijkt alsof het woord zoeken gerelateerd is aan wanhopig zijn, afhankelijk zijn van of geobsedeerd zijn.

Ondanks de vele datingapps, datingsites en single events lijkt het alsof op zijn zoek zijn naar een partner ‘not done’ is. Dat je onbewust toch gewoon wacht tot ‘het’ je overkomt.

Máár…..als je niet aan jezelf toegeeft dat je op zoek bent naar een leuke relatie dan zal je die ook niet vinden. Wellicht ga je op date met de gedachte: “ik ben niet écht op zoek”. Want onbewust heb je dan al besloten dat het niet gaat lukken. Dat het niet de juiste persoon is, dat er geen klik is etc. etc. En als het toch wél de juiste persoon is voor jou of als er zeker wél een klik is dan……is de kans groot dat je dit niet eens ziet of voelt.

Je bent of niét op zoek of je bent óp zoek…..Maar ‘eigenlijk niet op zoek’ is het zelfde als ‘proberen’. Jezelf geruststellen en de situatie laten zoals het is. Dat is prima als je écht geen relatie wilt. Maar als je wel een partner wilt zal je hem of haar door deze mindset niet vinden. Pas als je toegeeft aan jezelf dat je op zoek bent naar een partner en het leuk zou vinden iemand tegen te komen zal je een partner vinden.

Als je een beslissing neemt...

Het betekent zéker niet dat je hard op zoek moet gaan en altijd bezig moet zijn met het zoeken naar een partner. Maar wanneer je uitspreekt dat je graag een partner wilt ligt je focus daar. Je hebt een bewuste beslissing genomen. Je zal andere situaties en mensen aantrekken omdat je acties en keuzes anders zijn. En daar is niets zweverigs aan.

Want stel dat je hebt besloten om een marathon te lopen. Je zal dan bepaalde keuzes maken. Misschien zelfs andere keuzes dan je gewend bent. Bijvoorbeeld bewust eten, trainen en zorgen voor voldoende rust. Om je heen zie je steeds meer zaken die met ‘marathon lopen’ te maken hebben. Zoals kleding, magazines, trainingsschema’s etc. En het lijkt alsof je meer mensen ontmoet die een marathon (gaan) lopen.

Waar je focus ligt, dat zal groeien. Het begint met een gedachte en uiteindelijk zal het ontstaan in de wereld. Of het nu een marathon lopen is of je ideale partner vinden…………

Wil je het geheim van TypeDating ontdekken en ben je klaar om je love-life "een nieuw leven" in te blazen? Meld je dan nu aan voor de workshop "TypeDating - vind een partner die echt bij je past"

Meld je aan voor de inspiratie-mail en ontvang direct
gratis hoofdstukken uit het boek ‘Jij past écht bij mij’