In life & Business

Met Menstypes krijg je een dieper inzicht in jezelf. Daarnaast leer je ook andere mensen beter te begrijpen, zodat een goede band creëren makkelijker gaat. Het is een praktisch hulpmiddel voor persoonlijke ontwikkeling en bij het opbouwen van harmonieuze, sterke relaties.

Goede relaties dragen bij aan je welzijn en geluksgevoel. Meerdere studies geven aan dat zowel de kwaliteit als de kwantiteit van je sociale relaties een positief effect hebben op je mentale en fysieke gezondheid.

Heb je je weleens afgevraagd: Hoe zie ik mezelf? Hoe zie ik anderen? Hoe zien anderen mij? Belangrijke vragen die je soms verrassende antwoorden kunnen geven.

Met MensTypes krijg je meer inzicht in je sterke punten en je kwetsbaarheden. Je uitdagingen en talenten. Je ontdekt welk werk het beste bij jou en je talenten past. Het is een snelle en eenvoudige manier om bewust te worden van je aangeboren, onbewuste neigingen en karaktereigenschappen. Je wordt je bewust van je gedrag en wat jouw voorkeursgedrag zegt over jou. Door deze nieuwe kijk op jezelf leer je ook de ander beter kennen.

“Zelfkennis is het begin van alle wijsheid”
 ~Socrates

In life

Zelfkennis en mensenkennis zijn ingrediënten voor gezonde relaties. En gezonde relaties zijn de basis voor een gelukkig leven. De relatie met je partner, je familie & vrienden en je collega’s bepalen voor een groot deel de kwaliteit van je leven. Fijne relaties geven je energie en dragen bij aan geluk. Terwijl relatieproblemen je stress geven en dat gaat ten koste van je gezondheid. 


Meld je aan voor de inspiratie-mail en ontvang direct
het e-book ‘Welk type ben jij?’ gratis in je mailbox

Met MensTypes wordt het duidelijk waarom je het bijvoorbeeld met je broer beter kunt vinden dan met je zus. Of waarom het in je vriendschappen met de een beter klikt dan met de ander. Je krijgt meer inzicht in hoe dat komt en wat je kunt doen om de relatie te verbeteren.

Door met compleet andere ogen te kijken naar je familie, vrienden en collega's zie je welk menstype ze zijn. Als je op een andere manier naar het uiterlijk kijkt ontdek je wat hun karakter is. Natuurlijk zijn we allemaal uniek. En toch ga je ontdekken dat mensen meer op elkaar lijken, dan dat ze van elkaar verschillen.

Met MensTypes kun je aan het uiterlijk niet zien wat de persoonlijkheid van iemand is. Wat je wel ontdekt zijn typerende karaktertrekken. Hierdoor kun je beter inschatten hoe iemand zich zal gedragen in bepaalde situaties en ook wat het effect is van jouw gedrag op de ander.


“The more you look into and understand yourself, the less judgmental you become towards others.”
~ Tariq Ramadan

In Business

Het is bijna onmogelijk blij naar je werk te gaan als je zakelijke relaties stressvol zijn. Je kunt er zelfs gezondheidsproblemen van krijgen. Positieve en goede werkrelaties zijn belangrijk.

Goede werkrelaties maken het leven op de werkvloer prettiger en gewenste resultaten zullen sneller worden bereikt. Uiteraard zijn conflicten onvermijdelijk, maar als de basis goed is kunnen deze meestal zonder veel tijdverspilling worden opgelost. Helaas is dit vaak niet het geval. Mensen irriteren zich aan elkaar doordat ze elkaar niet begrijpen. Hierdoor kunnen ze bepaald gedrag van de ander moeilijk accepteren en is er weinig respect voor elkaar.


“A great relationship is about two things: first appreciating the similarities and second, respecting the differences.”

MensTypes is een praktisch, effectief en krachtig hulpmiddel om anders naar jezelf en de ander te kijken. Hierdoor ontstaat meer begrip voor elkaar. Je ontdekt op welke manier je iemand positief kan beïnvloeden zodat succesvolle samenwerking kan ontstaan.

MensTypes geeft je inzicht in met welke mensen je een klik zult hebben en hoe je met hen een succesvolle relatie kunt opbouwen. Natuurlijk heb je niet met iedereen een klik en zul je soms meer moeite moeten doen om een goede band te creëren. Maar als je de gebruiksaanwijzing van iemand kent kun je makkelijker contact maken. Je weet wat het effect zal zijn van je gedrag en communicatie. Je kunt hierdoor flexibel zijn in je aanpak. En je makkelijker aanpassen aan de ander, zodat je snel en met plezier een relatie met iemand kunt opbouwen.

Meld je aan voor de inspiratie-mail en ontvang direct
het e-book ‘Welk type ben jij?’ gratis in je mailbox

Een nieuwe kijk op mensen

Door Menstypes krijg je een volledig nieuwe kijk op mensen. Je ziet verschillen en overeenkomsten die je niet eerder zag. En het zal je verrassen hoeveel het uiterlijk van iemand je vertelt. En dat is niet het enige… je ontdekt dat je eigenlijk verschillende types mensen onbewust al herkent aan hun uiterlijk. Je bent je alleen nog niet bewust van het systeem achter je onbewuste.

Niet alleen ga je types zien in mensen, maar ook herken je een type in jezelf. Hierdoor wordt het je duidelijk waarom je met de een goed kunt samenwerken en met de ander niet. Je gaat zien hoe je klanten beter kunt benaderen, wie de juiste businesspartner voor je kan zijn en hoe je betere samenwerking met collega’s creëert. Hierdoor kun je succesvolle relaties opbouwen.

“Krijg meer inzicht in jezelf en ontdek hoe je de kwaliteit
van je relaties kunt verbeteren – alleen al door op een andere manier naar mensen te kijken.”