Meer geluk door goede relaties


Met Menstypes krijg je niet alleen een dieper persoonlijk inzicht. Je leert ook andere mensen beter te begrijpen, zodat een goede band creëren makkelijker gaat. Het is een praktisch hulpmiddel bij het opbouwen van harmonieuze, langdurige relaties.

Je snapt opeens waarom je met die ene collega beter kunt samenwerken dan met de ander. En ook waarom het in je vriendschappen, met die ene vriend(in) beter klikt dan met de ander. Niet alleen zie je dit nu, je weet ook wat je kunt doen om je relaties te verbeteren.

Goede relaties zijn essentieel voor je welzijn en geluksgevoel. Meerdere studies geven aan dat zowel de kwaliteit als de kwantiteit van je sociale relaties een positief effect hebben op je mentale en fysieke gezondheid.

Meld je aan voor de inspiratie-mail en ontvang direct
het e-book ‘Welk type ben jij?’ gratis in je mailbox


Een nieuwe kijk op jezelf

MensTypes is een snelle en eenvoudige manier om inzicht te krijgen in je aangeboren en vaak onbewuste neigingen en karaktereigenschappen. Je wordt je bewust van je gedrag en wat jouw voorkeursgedrag zegt over jou. Door een nieuwe kijk op jezelf leer je ook de ander beter te begrijpen.

“Zelfkennis is het begin van alles wijsheid”, zei Socrates. Jezelf kennen is belangrijk, want alleen dan kun je de juiste beslissingen nemen. Keuzes die je gelukkig maken, vooral wat betreft werk en liefde.

“The more you look into and understand yourself, the less judgmental you become towards others.”   

~ Tariq Ramadan


Uiterlijk is innerlijk

Om te zien welk menstype je familie, vrienden en collega’s zijn hoef je alleen te kijken naar het uiterlijk. Je weet dan meteen, in grote lijnen, wat hun karakter is. Natuurlijk zijn we allemaal uniek. Toch ga je ontdekken dat mensen meer op elkaar lijken, dan dat ze van elkaar verschillen.

Wat de persoonlijke geschiedenis van iemand is kun je met menstypes niet aan het uiterlijk zien. Wat je wel ziet zijn basiskaraktereigenschappen. Hierdoor kun je niet alleen beter inschatten hoe iemand zich zal gedragen in bepaalde situaties, maar ook wat het effect van jouw gedrag is op de ander.

“De kwaliteit van onze relaties worden beïnvloed door de manier waarop wij reageren op anderen en zij op ons.”