Over Monica Wardenaar

Ik hou van creëren, van uitdagingen en nieuwe dingen ondernemen. Van mensen helpen, motiveren en inspireren word ik blij. Ik krijg hier energie van en dat doe ik dus graag.

Met mijn onderneming ‘Total Wellness Centre’ heb ik als fitness-instructeur en lifestylecoach vele mensen mogen helpen bij het veranderen van hun levensstijl en eetpatroon. Mensen kunnen inspireren om net die ‘extra mile’ te doen, zodat ze wèl hun doelstellingen konden bereiken. Met veel plezier en passie heb ik hen laten ervaren hoe ze ook met hun mindset moeiteloos blijvend resultaat konden behalen.

Mensen vind ik boeiend. Het gedrag van mensen heeft mij altijd gefascineerd. Waarom doen we wat we doen, waarom zijn we zoals we zijn en waarom hebben we met de één een klik en met de ander niet?

Door training te volgen op het gebied van o.a. NLP, DISC-types, Enneagram en Lichaamscommunicatie kreeg ik antwoord op mijn vragen. Maar toen MensTypes op mijn pad kwam, ging er pas echt een wereld voor me open. Zoveel puzzelstukjes vielen hun plek. Waar ik het meest dankbaar voor ben, is wat de typologie van MensTypes heeft betekent voor mijn eigen relatie.
Ik ben heel blij dat deze typologie op mijn pad is gekomen, want zonder deze kennis waren we zéker uit elkaar gegaan. Onze relatie was inmiddels te stressvol geworden. Ik denk zelfs dat door het schrijven van mijn boeken ‘Kijk! Helemaal jouw type’ en ‘Jij past echt bij mij’, ik mezelf de beste relatietherapie heb gegeven die ik kon bedenken.

We hadden issues in onze relatie die telkens terugkwamen. Ondanks de vele boeken die ik had gelezen en de waardevolle kennis die ik had opgedaan bleven er zaken die we niet konden oplossen. De nodige persoonlijke ontwikkeling bracht ons ook niet de handvatten waarmee we konden dealen met de stressmomenten in onze relatie.

Toen ik voor het eerst hoorde over deze typologie, waarmee je aan het uiterlijk karaktereigenschappen kon afleiden werd ik meteen enthousiast. Ik kon dus bijna niet wachten deze typologie te bestuderen en om te leren van experts die deze eeuwenoude kennis al jaren gebruikten voor hun persoonlijke ontwikkeling. Zodra het me duidelijk werd dat je met deze methode óók aan het uiterlijk kunt zien of iemand de juiste partner voor je kan zijn, stond ik in de startblokken om deze kennis voor een breder publiek toegankelijk te maken.

Deze eeuwenoude kennis uit het stof halen was nog een hele klus. Maar ik was zo geraakt door deze theorie en hoe het klopt in de praktijk, dat ik vastbesloten was een methode te ontwikkelen die deze materie makkelijk toepasbaar maakt voor een breed publiek.

Na het schrijven van mijn boeken ontwikkelde ik het nieuwe datingconcept TypeDating. Al vele mensen heb ik geholpen om zelf te kunnen ontdekken of iemand een geschikte partner kan zijn. Ik hoop nog veel singles te inspireren om op een andere manier te daten en hun grote liefde sneller te kunnen vinden.