Over Monica Wardenaar

Ik hou van creëren, van uitdagingen en nieuwe dingen ondernemen. Van mensen helpen, motiveren en inspireren word ik blij. Ik krijg hier energie van en dat doe ik dus graag.

Mensen vind ik boeiend. Het gedrag van mensen heeft mij altijd gefascineerd. Waarom doen we wat we doen, waarom zijn we zoals we zijn en waarom hebben we met de één een klik en met de ander niet?

Door trainingen op het gebied van o.a. NLP, DISC-types, Enneagram en Lichaamscommunicatie kreeg ik antwoord op mijn vragen. Maar toen MensTypes op mijn pad kwam, ging er pas echt een wereld voor me open. Zoveel puzzelstukjes vielen op hun plek. Waar ik het meest dankbaar voor ben, is wat de typologie van MensTypes heeft betekent voor mijn eigen relatie.
Ik ben heel blij dat deze typologie op mijn pad is gekomen. Onze relatie was inmiddels te stressvol geworden. Ik denk zelfs dat door het schrijven van mijn boeken ‘Kijk! Helemaal jouw type’ en ‘Jij past echt bij mij’, ik mezelf de beste relatietherapie heb gegeven die ik kon bedenken.

We hadden issues in onze relatie die telkens terugkwamen. Ondanks de vele boeken die ik had gelezen en de waardevolle kennis die ik had opgedaan bleven er zaken die we niet konden oplossen. De nodige persoonlijke ontwikkeling bracht ons ook niet de handvatten waarmee we konden dealen met de stressmomenten in onze relatie.

Toen ik voor het eerst hoorde over deze typologie, waarmee je aan het uiterlijk karaktereigenschappen kon afleiden werd ik meteen enthousiast. Ik kon dus bijna niet wachten deze typologie te bestuderen en om te leren van experts die deze kennis al jaren gebruikten voor hun persoonlijke ontwikkeling. Zodra het me duidelijk werd dat je met deze methode óók aan het uiterlijk kunt zien of iemand de juiste partner voor je kan zijn, stond ik in de startblokken om deze kennis voor een breder publiek toegankelijk te maken.  

Deze eeuwenoude kennis uit het stof halen was nog een hele klus. Maar ik was geraakt door deze theorie en hoe het klopt in de praktijk. Daardoor was ik vastbesloten een methode te ontwikkelen die deze materie makkelijk toepasbaar maakt.

Na het schrijven van mijn boeken ontwikkelde ik het nieuwe datingconcept TypeDating. Ik wil graag singles inspireren om anders naar iemand te kijken. Zodat ze weten of karakters bij elkaar passen en ze sneller de juiste match vinden.