Nooit meer een mismatch

Door: Monica Wardenaar

Het klinkt zo simpel: Je wordt verliefd en jullie beginnen een relatie. Maar hoe weet je nu of deze nieuwe liefde een goede match is? Vaak hoor ik om me heen: “We zijn uit elkaar, want we pasten toch niet echt bij elkaar.”

Teleurstellende dates

Een date met iemand die in real life anders blijkt te zijn dan je had verwacht, is best een afknapper. Na een tijdje appen en online daten is het tijd voor een date ‘in the flesh’. Je hebt er zin in en je verheugt je erop. En dan…blijkt je date anders te zijn dan je dacht. De persoon die tegenover je zit praat alleen over zichzelf, zero interesse in jou. Als jij dan eindelijk aan het woord bent zie je dat je date niet echt naar je luistert en je steeds in de rede valt. Hoe heb ik me zo kunnen vergissen, denk je.

Of je hebt een ervaring die compleet anders is. Appen was leuk en gezellig. Van online daten hield deze persoon niet, dus een date in real life was de enige optie om elkaar te zien. Het werd een wandeling, want natuurlijk: coronaproof. Maar jee wat duurde deze wandeling lang! Zo leuk en gezellig als het appen was, zo moeizaam kwam een gesprek op gang tijdens deze wandeling. Je date zei niet veel en er vielen ongemakkelijke stiltes. Op een terras kun je makkelijker opstappen dan tijdens een (lange) wandeling. Dus tja, er zat niets anders op dan maar flink doorstappen.

Tinder en mooie ogen

Waar let jij op voordat je besluit ‘naar rechts te swipen?’ Voordat je denkt: jou wil ik beter leren kennen. Ik vroeg dat laatst aan een vriendin en ze zei: “ik kijk naar ogen”. “Oja”, antwoordde ik en waar let je dan precies op? “Nou ja, naar hoe hij kijkt, of hij mooie ogen heeft en naar de uitstraling”, zei ze. Maar ze voegde er wel aan toe dat het eigenlijk niet zoveel zegt, omdat een foto een momentopname is. En dat haar dates niet altijd bleken te zijn zoals ze zich voorgesteld had. Toch kan kijken naar uiterlijk en een foto je helpen om een goede keuze te maken en gezellige date te hebben. Tenminste, als je op een andere manier kijkt. 

Anders kijken verhoogt je kans op een geslaagde date

Door op een andere manier naar een foto te kijken zie je wat voor type iemand is en of dit type bij jou past. Je kan denken: ja, ik weet heus wel op welk type ik val en wat ik aantrekkelijk vind. Toch hoeft dit niet de juiste match te zijn voor jou.  Op een andere manier naar iemand kijken roept in het begin misschien wat weerstand op, maar het is ook verfrissend. Je ziet dingen die je niet eerder zag en belangrijker nog: je voelt dingen waar je eerder nog niet zo bij stilstond. 

Zo zie je of jouw date een match is

Anders naar iemand kijken is geen rocket science. Het vraagt wel om een open mind en enige oefening. Het is een vaardigheid die je onder de knie moet krijgen, want hey…voor niets gaat de zon op…
Als je deze vaardigheid beheerst hoef je geen tijd meer te steken in dates met mensen die eigenlijk niet met jou matchen. Dit kan de zoektocht naar je ideale partner behoorlijk versnellen.

MensTypes is een praktisch hulpmiddel waarmee je ziet of iemand bij je past. Hoe werkt het?

 1. 1
  Volgens MensTypes zijn er 2 types die het best bij jou passen en met wie de kans op een superrelatie het grootst is. Waarom? Deze 2 types passen goed bij jou, omdat jullie karakter een match is. Je bepaalt dus eerst welk type je zelf bent. Want als je dat hebt ontdekt, weet je meteen wie jouw ideale partner is. Dat is niet altijd het type waar je op valt, maar je zult verrast zijn door de klik en hoe vanzelfsprekend het contact is. En wie weet…
 2. 2
  Nu je weet welke types bij je passen moet je ze ook nog kunnen herkennen. Daarvoor kijk je naar het uiterlijk ? maar dan op een andere manier.
 3. 3
  In het begin kijk je naar de afzonderlijke kenmerken: zoals bijvoorbeeld de vorm van de ogen,  de mond en het hoofd. Daarna kijk je naar het geheel, want elk type heeft een kenmerkend uiterlijk. Net zoals je nu al in een oogopslag het verschil ziet tussen een poedel en een herder, zo zul je ook de verschillende menstypes meteen kunnen onderscheiden.
 4. 4
  Als je eerst kijkt welk menstype iemand is, weet je in ieder geval dat jullie karakter een match is. Wanneer je alleen kijkt of je iemand aantrekkelijk vindt zonder te weten welk menstype iemand is, is er een grotere kans dat jullie karakters botsen. Dan zal een relatie moeizaam gaan.
 5. 5
  Wááát, denk je nu misschien. Dat is toch niet spontaan...eerst kijken wat voor type iemand is en dán pas kijken of ik het een lekker ding vindt…het klinkt waarschijnlijk wat vreemd, maar het is de moeite waard om uit te proberen. Wie weet word je wel verrast... 

Is mijn date een match?

Ben je vastbesloten de liefde van je leven te vinden? Ben je benieuwd naar de verschillende types en wil je ontdekken wat het uiterlijk zegt over hun karakter.

Neem dan eens een kijkje op www.ismijndateeenmatch.nl 

Hier worden de types en hun meest kenmerkende karaktereigenschappen beschreven.

Je kunt je ervaringen delen in het commentaarveld hieronder. Als je dit artikel met anderen wilt delen, kun je dit makkelijk doen door op een van de buttons hieronder te klikken.