Vonkjes en Vuurwerk in B&B Vol Liefde


Door: Monica Wardenaar

De liefde van je leven vinden…die ene speciale persoon waar je hart sneller van gaat kloppen. Dat is het ultieme doel van de deelnemers aan B&B Vol Liefde 2023. Hebben Bram, Debbie, Joy, Leendert, Marian, Martijn, Petri en Walter echt potentieel relatiemateriaal uitgenodigd? En zullen ze hun droompartner vinden?

Een aantal deelnemers hebben hun “ideale partner” gespot en uitgenodigd op hun B&B. De klik was duidelijk zichtbaar tijdens de uitzendingen en soms was er zelfs een echte vonk te zien. Nu maar hopen dat naast het juiste menstype, ook persoonlijkheid een match is. We gaan het zien!

De dertien MensTypes

Volgens de typologie van MensTypes zijn er dertien types. Zeven klassieke en 6 gecombineerde. Ze zijn genoemd naar planeten en je herkent ze aan hun uiterlijk en gedrag. Als je met andere ogen kijkt herken je ze meteen. Hoe dan? Je kunt dit vergelijken met het herkennen van verschillende honden. Je herkent een poedel aan zijn uiterlijk. En dit zegt gelijk iets over het karakter van deze hond. Aan het uiterlijk van een poedel en een herder zie je direct dat dit twee verschillende honden zijn.

Zo werkt dit ook bij de verschillende MensTypes. Je herkent ze aan het uiterlijk. En het uiterlijk zegt ook bij mensen meteen iets over het karakter. Als naast lichamelijke aantrekkingskracht ook karakters een match zijn is er grote kans op een langdurige liefdesrelaties.

Wie past bij jou?

Er zijn twee types die het best bij je passen. De eerste is je zogenaamde “maximale aantrekking”. Je kunt dit vergelijken met “opposites attract”. De tweede is hetzelfde type als jij. Het is dus belangrijk je af te vragen wat je wilt in een relatie. Wil je iemand die jou aanvult? Of wil je iemand die hetzelfde is als jij?

Een klik en toch geen vonk

Je zult niet altijd lichamelijke aantrekkingskracht voelen of verliefd worden op iemand die goed bij je past. Wel zul je altijd een klik hebben met iemand die qua menstype een match is met jou. Deze klik betekent dat jullie karakters bij elkaar passen. Maar een klik is nog een garantie voor een vonk. En dit wordt maar al te vaak duidelijk in B&B vol liefde.

Bram en zijn zelfvoorzienende boerderij in Zweden

Bram is een Mars-type: energiek, doelgericht en avontuurlijk. Suus is een Venus en zij is zijn ‘maximale aantrekking.’ Er is duidelijk een klik en ondanks hun leeftijdsverschil voelen ze aantrekkingskracht en vinden ze elkaar erg leuk. Totdat Carolien arriveert en Bram in de war raakt.

Carolien is een Saturnus-Mars en daarmee bijna hetzelfde menstype als Bram. Carolien heeft ongeveer dezelfde leeftijd als hij, en nu merkt Bram dat het leeftijdsverschil met Suus toch “een dingetje” wordt. Hij had nooit gedacht dat hij zou vallen voor een type zoals Carolien. Eerder op zo’n type als Anna, een Zon-type. Hij vindt dat ze op hem lijkt.

Zijn dilemma is dan ook: “Wil ik een relatie met een vrouwelijke variant van mezelf, of juist met iemand met nieuwe input”. Met nieuwe input bedoelt hij Carolien, maar Carolien lijkt als menstype juist meer op hem. We gaan het zien.

Debbie en haar kleurrijke Spaanse paradijs

Debbie is een Jupiter-type: enthousiast, verzorgend en vrolijk. Haar maatje Paul is een Mercurius-Saturnus. En Mercurius en Jupiter zijn elkaars maximale aantrekking. Maar ze voelt (nog geen) seksuele aantrekkingskracht en heeft nog niet het gevoel dat ze hem wil ‘bespringen.’ Maar wie weet, friends can become lovers…

Harry is een Jupiter-type en hetzelfde type als Debbie. En dus ook een match voor haar. Ze voelt bij Harry wel de aantrekkingskracht die ze mist bij Paul.

Beide heren passen bij Debbie. Ben benieuwd of ze bij een van de twee mannen eindelijk die fysieke kriebels gaat voelen waar ze naar op zoek is.

Joy en zijn 'heaven on earth' in Malaga

Joy is een Mercurius-type: charmant, onrustig en ijdel. Het ging moeizaam met Babette en Esra, maar toen Elise en Dani arriveerden ging de zon voor hem weer schijnen. De klik tussen hen was duidelijk te zien. En dat is niet vreemd, want Elise is een Mercurius-Saturnus en daarmee bijna hetzelfde menstype als Joy.

Dat er een vonkje was tussen Joy en Dani was al vanaf het allereerste moment duidelijk. Dani is een Jupiter-type, de maximale aantrekking van Joy. Het is daarom geen verrassing dat ze voor elkaar vallen. Ze gaan elkaar de komende tijd beter leren en als hun persoonlijkheid ook een match is, zouden ze weleens in elkaar hun droompartner hebben gevonden.

Leendert en zijn Belgische watermolen

Leendert is een Saturnus-type: serieus, inflexibel en verstandig. Het wil nog niet zo lukken bij Leendert. Zijn vrouwen lopen bijna allemaal gillend bij hem weg òf hij stuurt ze weg. En eigenlijk is dat niet zo verbazingwekkend. Het grootste deel van de vrouwen die Leendert heeft uitgekozen passen niet bij hem. En in de praktijk blijkt dat dus ook.

Hij heeft voorkeur voor Jupiter-vrouwen en die zijn geen match met een Saturnus, zoals Leendert. Vuurwerk in de watermolen. Helaas geen siervuurwerk, maar harde onverwachte knallen. Ook Suzanne moest eraan geloven. Leendert stuurde haar naar huis en die knal had ze niet zien aankomen.

Martijn en zijn Thaise questhouse en restaurant met hollandse hap

Martijn is een Mars-Jupiter: onrustig, direct en houdt van gezelligheid. Martijn vindt het lastig om balans te vinden tussen zijn werk en zijn vrouwen. Zij voelden zich dan ook vaak ‘verloren en verwaarloosd’. De meeste vrouwen van Martijn pasten qua menstype bij hem, maar het lijkt erop dat Martijn niet weet wat hij wil. Het spettert dan ook regelmatig bij Martijn, alleen helaas geen vonken van liefde.

Met zijn laatste dame Tamara eindigde het zelfs vrij dramatisch. Zijn logee kwam helemaal naar Thailand en vertrok zonder afscheid weer naar Nederland. Tamara is een Mars-type en die laten niet met zich sollen, dus dat ze vertrok was geen verrassing. Maar de reactie van Martijn was best wel vreemd: je gast de rug toekeren en zonder blikken of blozen laten vertrekken… 

Marian en haar Portugese droomvilla

Marian is een Mars-Jupiter: energiek, vriendelijk en ambitieus. De mannen van Marian zijn verschillende types. Olof is een Jupiter en Ed een Mercurius-Saturnus. Jupiter en Mercurius zijn elkaars maximale aantrekking. Ze kunnen het daarom goed vinden met z’n drieën en soms vergeet je dat Olof en Ed ‘rivalen’ zijn.

En dan de uitbundige Tom, een complete mismatch met Marian. Niet qua menstype, want een Marstype past bij een Mars-Jupiter zoals Marian. Maar zijn persoonlijkheid en levensstijl passen totaal niet bij haar. Ik ben benieuwd of ze voor Olof en Ed meer gaat voelen dan de vriendschappelijke klik die ze nu heeft met beide heren.

Petri en haar Franse Bed & Breakfast

Petri is een Mars-type: actief, weinig tactisch en dominant. Zij zoekt een man die haar tegengas kan bieden. Tot nu toe vond ze deze man niet. Thomas is een Mars-Jupiter en een kanshebber. Ze vindt hem alleen onaantrekkelijk en dat liet ze hem op een vrij lompe manier weten.

Ze hebben allebei Mars-eigenschappen. En dat er een klik is tussen hen is vrij duidelijk, maar of dit een vonk gaat worden…? Lichamelijke aantrekkingskracht is een ingrediënt voor een superrelatie. En ik ben benieuwd of ze dat nog gaat voelen. Een match op karakter is de basis, maar zonder seksuele aantrekkingskracht kom je er niet.

Walter en zijn Franse spirituele centrum

Walter is een Mercurius-Saturnus: charmant, betweterig en evenwichtig. Corine is een Jupiter-Maan en daarmee zijn maximale aantrekking. Er is een duidelijke klik tussen hen en er is een grote kans dat dit een vonk gaat worden.

Toen Alexandra aan zijn deur klopte was hij onder de indruk van haar verschijning, maar dat sloeg al snel om naar irritatie. Alexandra is een Venus-Mercurius en haar Mercurius-kenmerken passen bij Walter. Dat zal de reden zijn dat hij haar uitgenodigd heeft? Maar ook bij deze match is persoonlijkheid geen ideale combinatie en dat werd steeds duidelijker. 

Lovers of Losers

Het kan nog alle kanten op in ‘B&B Vol Liefde.’ Potentiële lovers of pijnlijke break-ups… Ik ben benieuwd of Bram, Debbie, Joy, Leendert, Marian, Martijn, Petri en Walter de liefde van hun leven zullen vinden. Of dat ze een illusie armer en een ervaring rijker hun leven op hun droomplek weer zullen oppakken. We gaan het zien!


Wil je meer weten over je ideale partner, welk type je bent en het geheim van de klik?
Ontdek het in mijn boek "Jij past echt bij mij”

Meld je aan voor de inspiratie-mail en ontvang direct
gratis hoofdstukken uit het boek ‘Jij past écht bij mij’