Boer Zoekt Vrouw – Tijd om te kiezen

Door: Monica Wardenaar

Het is weer zover. Vier boeren en een boerin zijn op zoek naar hun ideale liefdespartner. Dit betekent dat ze de komende weken veel moeten kiezen. Na honderden brieven en enkele speeddates hebben boer Jan, Jos, Johan, Wim en boerin Aletta hun drie meest geschikte liefdespartners uitgenodigd op hun boerderij. De logeerweek is in volle gang en het eerste keuzemoment voor Jan en Jos zit er weer op.

Een vrouw met pit

Boer Jan uit Canada is een Jupiter-Maan. Een rustig en bedachtzaam type. Jan heeft besloten dat Claire, een Mars-Jupitertype, en Judith, een Venus-Mercuriustype, mogen blijven logeren. Huilend vertrok Florence uit Canada nadat boer Jan zijn keuze had gemaakt. Zal Jan uiteindelijk kiezen voor Claire of voor Judith?

Kiest hij voor Claire, dan kiest hij voor iemand die net als hij Jupiter karaktereigenschappen heeft. Dit kan een goede basis zijn voor een relatie. Maar het Maan-karakter van Jan en de Mars karaktereigenschappen van Claire kunnen botsen. Boer Jan is op zoek naar ‘een vrouw met pit’, maar Claire zou misschien wel eens te veel pit kunnen hebben. Kiest hij voor Judith, dan kiest hij voor een rustigere relatie. Mercurius en Jupiter zijn elkaars maximale aantrekking en ze voelen dan ook een sterke aantrekkingskracht.

Een ‘lekker ding’

Boer Jos uit Frankrijk is een Saturnus. Een zelfverzekerd en serieus type. Hij heeft gekozen voor Saskia, een Maan-Venustype en Leonie, een Jupiter-Maantype. Willemijn kon weer vertrekken naar Nederland. Waarom? “Voor m’n gevoel ben je toch meer aanwezig dan ik had verwacht. En voor m’n gevoel is dat geen goede match”, zegt Jos. “Oke prima”, zegt Willemijn. En héél diep van binnen was ze toch wel opgelucht dat haar Franse avontuur voorbij was.

“Ja!”, zei Jos toen Yvonne hem vroeg of hij weleens naar één van de meiden had gekeken met de gedachte ‘Wow, dat is een mooie vrouw, een lekker ding’. En het verbaast me niet dat hij dat niet bij één vrouw dacht maar bij verschillende. Leonie en Saskia zijn door hun Maan eigenschappen een maximale aantrekking voor Jos en allebei een geschikte match.

Wie mag er blijven?

Boer Johan uit Denemarken is een Venus. Een makkelijk en zeer relaxed type. Ingrid, de buschauffeur, is zijn ideale match. Maar Ingrid zelf heeft twijfels over het leven op een boerderij in Denemarken. “Ik vind jóu leuk, maar ik vraag me af of ik alles wat er om heen zit ook leuk vind”, zegt Ingrid. En later, wanneer ze boven de verstopte toiletpot hangt, zegt ze tegen Barbara: “Ik denk niet dat ik dit wil, het is kamperen in de ergste vorm.”

Boer Wim uit Tanzania is een Jupitertype met een voorkeur voor Janne. Het is niet vreemd dat ze zich tot elkaar aangetrokken voelen want zij is zijn ideale match. Een Jupitertype praat niet makkelijk over gevoelens en wanneer hij wil weten wat Janne van hem vindt doet hij dat ook vrij onhandig. Na een lang verhaal te hebben aangehoord over bloemetjes en bijtjes zegt Janne:

Janne: “Maar waarom wil je dit alleen aan mij vertellen?”
Wim: “Nou eh..ik..gewoon…tja…eh…hahaha”
Janne: ”Jahaaa?”
Wim: “Nou, ik moest hier even kijken, nu gaan we naar beneden toch?”
Janne: “Oooh, nou ik dacht, je moet wat praten of zo”
Wim: “Oh nou ja, dat kunnen we wel even doen. Hoe is je indruk eh…niet over de boerderij eh…maar eh….over mij en wat er allemaal gebeurt?”

Boerin Aletta uit Bonaire is een Saturnus. Een type dat zich niet snel zomaar ergens in stort. Zoals zij zelf zegt: “Voordat ik echt verliefd op iemand wordt, dat gebeurt niet zomaar, meteen. Dat duurt héél lang.” “Haar verstand beheerst haar gevoel”, merkt Koen op, na een onderonsje met Aletta. Zal zij uiteindelijk kiezen voor Patrick, haar ideale match?

Volgende week moeten boer Johan, Wim en boerin Aletta een keuze maken. We zullen het zien!

Je kunt je ervaringen delen in het commentaarveld hieronder. Als je dit artikel met anderen wilt delen, kun je dit makkelijk doen door op een van de buttons hieronder te klikken.

Meld je aan voor de inspiratie-mail en ontvang direct
gratis hoofdstukken uit het boek ‘Jij past écht bij mij’