3 Voordelen van daten in Coronatijd

Door: Monica Wardenaar

Zoveel mogelijk thuis blijven. Als je toch de straat op moet dan in ieder geval 1,5 meter afstand. En zeker geen fysiek contact. Dit zijn niet de beste ingrediënten voor een succesvolle date. En juist nu, in tijden van corona, heb je eigenlijk best behoefte aan gezelschap. En niet alleen aan gezellig gezelschap, maar het meest nog verlang je naar die vertrouwde persoon, die ene speciale.

Corona gooit roet in het eten

Je was zo lekker op gang, gezellig aan het daten. Mooie mensen ontmoeten en leuke dates. En van de een op de andere dag was dat voorbij. Je realiteit compleet veranderd. Deze enorme wending vraagt om aanpassing. En niet alleen op het gebied van daten. Net zoals online werken binnen no time op de kaart is gezet, is er nu de mogelijkheid om online daten in je voordeel toe te passen. Want je kunt nu beter niet iemand in real life ontmoeten, even geen fysiek contact, zoenen of seksen. Maar het is juist wel een goed moment om iemand beter te leren. Hiervoor moet je wel uit je comfortzone, maar dat is misschien net de schop onder je kont die je nodig had.

Omdenken

Bij omdenken kijk je naar de werkelijkheid zoals die is en je onderzoekt wat je daarmee zou kunnen. Omdenken begint altijd met een probleem. Dat probleem wordt een feit. Dan kijk je welke nieuwe mogelijkheden er ontstaan als je de feiten compleet accepteert, wanneer je dus helemaal ‘ja’ zegt tegen de realiteit. Want de corona crisis en de maatregelen die daarbij horen zijn dingen die je niet kunt veranderen. Als je je blijft verzetten tegen de nieuwe realiteit geeft dat strijd, stress en irritatie. Als je er ‘ja-en’ tegen zegt, ontstaat een nieuwe mogelijkheid. Wanneer je ‘ja-en’ zegt in plaats van ‘ja-maar’ komen er als vanzelf oplossingen op je pad.

Voordeel 1: Elkaar beter leren kennen

Je hoeft niet te stoppen met daten in coronatijd, maar wel anders daten. Niet in real life, zoals je gewend bent, maar eerst elkaar beter leren kennen door bijvoorbeeld videobellen. Een voordeel van daten in tijden van corona is dat je niet snel dingen zal doen waar je later spijt van krijgt. Zoals te snel het bed in duiken omdat de sfeer, door te veel lekkere wijntjes, erg gezellig was. Bij het coachen van singles heb ik regelmatig, met name vrouwen, horen zeggen: “ik werd wakker naast een compleet vreemde en voelde enorme spijt.
Als je niet op zoek bent naar snelle seks, maar graag de liefde van je leven wilt vinden is dit ook geen slimme strategie. En corona maakt het je makkelijk om afstand te houden. Je kunt op dit moment niet anders, tenminste als je verstandig bent.

Voordeel 2: Geen vervelende verrassingen meer

Je hebt een match gevonden en kijkt ernaar uit om hem of haar in real life te ontmoeten. De foto zag er goed uit en het profiel was leuk en aantrekkelijk. Je hebt er zin in! Zo dacht Tessa, een single vrouw die ik coachte, er ook over. Ze reisde van Den Haag naar Utrecht om haar date te ontmoeten. Ze hadden afgesproken in een park om daar een wandeling te maken en elkaar beter te leren kennen. Op de afgesproken tijd zag ze niemand die op haar date leek. Ze besloot van de zon te genieten en ging zitten op een bankje. Niet lang daarna kwam er een wat oudere man naar haar toe die vroeg of ze misschien Tessa heette. Aarzelend zei ze: “Ja.”

En natuurlijk kun je al raden wie dit was … haar date! Zo’n tien jaar ouder en flink wat kg’s zwaarder. Ze was intens teleurgesteld en wist niet hoe snel ze weer naar huis moest gaan. Dit soort pijnlijke situaties blijven je bespaart als je eerst gaat videobellen. Je ziet meteen wat voor vlees je in de kuip hebt en komt niet meer voor al te grote verrassingen te staan.

Voordeel 3: Je bespaart tijd en geld

Daten kan best kostbaar zijn: Al die etentjes en drankjes zijn natuurlijk niet gratis. (en je kapper en je nieuwe outfit ook niet 😉 ) Het is niet erg om daarvoor te betalen. Maar als je ook nog eens dates hebt die niet leuk blijken te zijn en verre van gezellig, dan kun je daar best moedeloos van worden. Je had je geld wel anders kunnen besteden, toch?

En ook je tijd … waarschijnlijk nog kostbaarder dan geld. Want tijd kun je nooit meer aanvullen. Weg is weg! Als je eerst gaat videobellen en elkaar online beter leert kennen verspil je geen kostbare tijd meer aan daten met iemand die niet echt bij je past. Ook hoef je je tijd niet uit te zitten omdat je vindt dat het niet aardig is om weer weg te gaan. Of omdat je iemand niet wilt kwetsen.

Je kunt nu, net zoals je een telefoongesprek beëindigd, gewoon ophangen. Zelfs al na 5 minuten 😉 Op deze manier iemand ontmoeten en voor de 1e keer op date gaan bespaart je veel tijd en geld. Dat is een groot voordeel van daten in tijden van corona.

Meld je aan voor de inspiratie-mail en ontvang direct
gratis hoofdstukken uit het boek ‘Jij past écht bij mij’