5 tips voor een perfecte Valentijnsdate

Door: Monica Wardenaar

Het is weer bijna zover… Valentijnsdag! Velen vinden het commercieel, deze dag van de liefde. Alhoewel het steeds meer een dag wordt waarop je niet per se je geliefde in het zonnetje zet, maar ook je dierbaren.

De ruim 3 miljoen singles in Nederland zijn vaak best blij met hun leven, maar single zijn op Valentijnsdag is niet altijd leuk. Misschien ben jij ook wel happy single, maar zou je best een happy couple willen zijn. Om in de aanloop naar Valentijnsdag een overload aan aanbiedingen voor leuke romantische dineetjes voor twee te horen, overal waar je komt rekken met de zoetste Valentijnskaarten te spotten, of geconfronteerd te worden met de vele Valentijnskadootjes in winkels kan weleens te veel van het goede zijn.

Daarom hieronder vijf tips om als happy single de dag van de liefde te vieren, door lief te zijn voor jezelf en je (single) vrienden.

Tip 1: Verwen jezelf

Zet in je agenda … 14 februari ME-TIME. Heerlijk tijd voor jezelf! Koop een verrukkelijke badolie en zalige bodylotion als kadootje voor jezelf. Je komt thuis van je werk en kookt een lekker gerechtje. Iets wat je al dagen wilde maken, maar waar je gewoon niet aan toe kwam. Genietend van je maaltijd kijk je al uit naar je volgende verwenmoment…een bad met je nieuwe badolie. Terwijl je het bad laat vollopen zoek je een ontspannend muziekje uit en steek je vast kaarsjes aan in je badkamer. De geur uit de badkuip en relaxte sfeer in je badkamer zorgen ervoor dat je direct in de chill modus komt. En na het bad is het tijd om eindelijk eens vroeg je bed in te duiken. Maar niet alleen…met het gezelschap van een boek en een kop thee heb je voor jezelf de perfecte dag van de liefde gecreëerd.

Tip 2: Friends meet friends

Valentijnsdag is een perfecte dag om met liefde nieuwe gerechten uit te proberen. Dat heerlijke recept ga je nu eindelijk maken. Maar niet voor jezelf. Je nodigt 3 single vrienden uit ‘to make some memories’ en een heerlijk 4-gangendiner. De tafel is uitbundig gedekt en je huis straalt liefde uit: gezellige muziek en kaarsen zorgen voor de juiste sfeer. Iedereen kookt de sterren van de hemel en maakt zijn of haar favoriete gerecht. Het feest kan beginnen!

Tip3: Laat jezelf verwennen

Sauna… alleen het woord al brengt je een ontspannen stemming. Valentijnsdag is een ideale dag om met een vriend(in) naar de sauna te gaan. Heerlijk afwisselend warme en koude sensaties op je huid voelen. Een lekkere scrub om de dode huidcellen te verwijderen en je huid te laten tintelen, gevolgd door een heerlijk ontspannende massage. Samen genieten van een heerlijke maaltijd en lekker bijkletsen. Een zalige escape uit je drukke leven op deze dag van de liefde.

Tip 4: Ga de uitdaging aan … met jezelf

Is je energie niveau hoog en heb je zin in actie en zweten? Dan is de sportschool dé plek voor een date … met jezelf. Afzien op de fiets tijdens een dubbel uur spinning of een lesje bodypump gevolgd door een uurtje power yoga. Kortom, ga vandaag de uitdaging aan met jezelf. Een bijkomend voordeel van lekker sporten is dat er endorfines vrijkomen. Deze zorgen voor een heerlijk gevoel na je intensieve workout. Na een verkwikkende douche plof je op de bank met je favoriete Netflix serie en je mega gezonde lievelingssalade. Jouw Valentijnsdag kan niet meer stuk!

Tip 5: Party time!

Allemaal drukke agenda’s en daardoor zie je je vrienden te weinig. Vrijdag 14 februari is de dag om daar verandering in te brengen. Een perfecte start van het weekend. Met behulp van de groepsapp lukt het je om een date te plannen met je single vrienden. Alleen de voorpret al, is superleuk. Na Dry January mogen de bubbels weer vloeien. Na een stevige maaltijd en proosten op het happy single bestaan zijn jullie er klaar voor. Een heerlijke meidenavond of mannenavond. Plezier maken, lachen, dansen en nog veel meer…

Meld je aan voor de inspiratie-mail en ontvang direct
gratis hoofdstukken uit het boek ‘Jij past écht bij mij’