Boer Zoekt Vrouw 2020:
Hebben de boeren de juiste keuze gemaakt?

Door: Monica Wardenaar

Alle boeren hebben gekozen. Tijd om hun droomvrouw beter te leren kennen tijdens de citytrip. Helaas geen echt verrassende wendingen tijdens deze mini vakantie. Zo moeizaam en vol twijfel Boer Zoekt Vrouw 2020 verliep, zo stroef en ongemakkelijk was de citytrip voor de stelletjes in spe. Behalve bij Bastiaan en Milou natuurlijk, maar ook dat was geen verrassing.

Verliefd worden, aantrekkingskracht en de klik blijven magisch, maar als je het bekijkt vanuit MensTypes kan het voorspelbaar zijn. Je kunt namelijk aan het uiterlijk al zien of je een klik met iemand zal hebben. Hoe groot de aantrekkingskracht zal zijn, of jullie karakter een match is en of je iemand gevonden hebt die echt bij je past.

Zo jammer dat Geert dit niet wist, want … dan had hij geweten dat Angela niet zijn ‘vrouwelijke ik’ was, waar hij zo naar op zoek was. 

Geert zoekt zijn 'vrouwelijke ik'

Helaas had Geert weinig te kiezen, want Vera stapte zelf op en hij moest op citytrip met Angela. Ze was sowieso toch de vrouw waar hij voor zou kiezen, verklaarde hij later. Ik betwijfel het, want de vonken sprongen er nog niet echt vanaf. De citytrip was daarom ook geen succes. Steeds meer leek het erop dat hij totaal niet geïnteresseerd was in Angela. “Ik vind je keileuk, maar denk niet dat wij verkering krijgen. Ik denk niet dat wij bij elkaar passen, ik denk dat jij te rustig bent voor mij”, bekende hij haar. Maar Angela is een Jupitertype en Geert is een Mercurius, ze zijn elkaars maximale aantrekking en ze zijn zeker een goede match.

Alleen was Geert niet op zoek naar zijn ‘opposite attraction’ maar naar eenzelfde type. Of zoals hij het verwoordt: “Ik moet iemand hebben … mijn vrouwelijke ik.” Vera kwam als Mercurius-Saturnus heel dicht bij zijn ‘vrouwelijke ik’. Maar het serieuze van de Saturnus miste de diepgang bij Geert. Hij was niet haar man omdat hij te oppervlakkig voor haar is. 

Annemiek is de weg kwijt

Annemiek besloot het toch nog eens te proberen, want misschien had ze de liefde van haar leven over het hoofd gezien. Yvon stelde voor, haar ruim 600 brieven nog eens goed te bestuderen. Na het opnieuw doorspitten van de brieven is het dan toch gelukt. Even leek het erop dat ze toch haar 'stoere man' had gespot.

Annemiek had een date met Bram. Het was een geslaagde date en ze vond hem leuk en aantrekkelijk. Bram is een Jupitertype, niet echt het prototype van de stoere man die zij zoekt. Toch zal er een klik zijn tussen hen, want Annemiek is een Venus-Mercurius. En Jupiter en Mercurius zijn elkaars maximale aantrekking.

Annemiek verklapt dat meedoen aan Boer Zoekt Vrouw haar meer heeft gedaan dan ze had gedacht. Ze vraagt zich nu af of ze wel klaar is voor een relatie. Of dit is wat ze wil, of ze het nog wel leuk vindt allemaal maar ook of ze zichzelf nog wel leuk vindt. Tja, beetje omgekeerde volgorde als je op zoek bent naar een partner. Dus niet zo verwonderlijk dat ze haar droomprins nog niet heeft gevonden.

Bastiaan vindt zijn droomvrouw

Bastiaan wilde per se geen lange afstandsrelatie, dat wist hij zeker! En toch koos hij, tot groot verdriet van Elise, voor Milou die in Frankfurt woont. Dat is geen verrassing, want ze zijn bijna elkaars maximale aantrekking. En daarnaast hebben ze enorme fysieke aantrekkingskracht tot elkaar. Samen op citytrip was voor hen dan ook geen straf. Integendeel!

Bastiaan is happy, want hij heeft zijn droomvrouw gevonden. “De aantrekkingskracht is enorm en we begrijpen elkaar ook goed, vind ik. We connecten goed met elkaar. Ze doet heel veel met me”, zegt hij stralend. Bastiaan is een Venus-Mercurius en Milou is een Mars. De aantrekkingskracht tussen een Mars en Venustype is vaak overweldigend. Maar het Marskarakter van Milou en het Mercuriuskarakter van Bastiaan kan een uitdaging zijn. Een lange afstandsrelatie blijft een strijdpunt. Ze zijn allebei bepalende types en als ze beiden voet bij stuk houden en geen water bij de wijn doen, dan kan het lastig worden. Dat zou wel jammer zijn, want ze zijn een goede match.

Geert Jan stelt zich kwetsbaar op

Voor een Venustype als Geert Jan is kiezen bijna 'killing.' Als Venustype zal hij niet snel iemand afwijzen. Uiteindelijk heeft hij huilend een keuze gemaakt en koos hij voor Karine. Voor hem is zij zijn ‘wauw-vrouw’. Tijdens de citytrip stelt Geert Jan zich kwetsbaar op door aan Karine te bekennen: “Ik heb mijn liefde gevonden.”Waarop Karine antwoordt: “Ja?” Vragend, alsof hij het over iemand anders heeft. Beng! Niet leuk… Hij probeert het nog eens en zegt: “ik vind je aardig en leuk kan ik wel zeggen.” “Ja, ik weet het niet”, is haar reactie. Boem! Weer de kous op z’n kop. Zichtbaar aangeslagen verliest hij steeds meer zijn enthousiasme.

Ze lijken meer een te lang getrouwd stel dan prille potentiële lovers. “Kijk uit, dat je niets omver loopt”, waarschuwt Karine als ze een winkel vol glaswerk binnenlopen. “Nee, doe ik niet”, is zijn korte antwoord. En als Geert Jan op zijn beurt haar waarschuwt: “Kijk uit dat je niet valt, zal ik je vasthouden?” Antwoordt Karine bits: “Nee.” “Oké dan niet”, reageert Geert Jan kortaf. Ze zijn geen goede match en dat werd deze citytrip weer duidelijker.

Jan is verliefd

In Nienke vindt Jan zijn droomvrouw. Hij is verliefd, maar bij Nienke moet het gevoel nog wat groeien. Zij heeft nog niet eerder samengewoond en zegt dat ze het nog te spannend vindt om aan het verliefde en spannende gevoel toe te geven. “Jan is al veel verder daarin”, merkt ze op. Ze wil graag dat het lukt tussen Jan en haar, maar ze heeft nog niet hetzelfde gevoel als hij.

Jan is een Mars-Jupiter. Kenmerken van een Marskarakter zijn onder andere zwart-wit denken, ongeduld en daardoor slechte timing. Alles moet namelijk ‘nu meteen’. Ook als hij iets wil zeggen moet het dus ‘nu’. Hij legt uit: “Ik wil het dan gewoon kwijt zijn”. Dat ligt in zijn aard. Maar hierdoor kan een Venus-Mercurius zoals Nienke zich opgejaagd voelen en dat is het laatste wat zij wil. Want ze heeft meer tijd nodig, ook al is ze echt gek op Jan.

Meld je aan voor de inspiratie-mail en ontvang direct
gratis hoofdstukken uit het boek ‘Jij past écht bij mij’