Zo vind je sneller een partner

Door: Monica Wardenaar

Wachten totdat je de man of vrouw van je dromen vanzelf tegenkomt, is een overtuiging die nog veel singles hebben. Zelf actie ondernemen wordt vaak nog gezien als desperate zijn. “Wachten totdat er iemand op mijn pad komt” lijkt beter te klinken dan “ik ben op zoek naar een partner”… Maar waarom eigenlijk?

Volgens mij is het gewoon een mindset: zoeken hoeft niet te betekenen dat je wanhopig op zoek bent naar een partner en dat je iedere persoon die je ontmoet ziet als potentieel relatiemateriaal. Zoeken betekent eerder dat je ‘beschikbaar bent en openstaat voor een relatie’. Want als je zegt dat je op zoek bent naar een nieuwe baan, hoef je toch ook niet wanhopig te zijn? Dan ben je toch ook gewoon beschikbaar, sta je open voor suggesties en ga je op zoek naar passende vacatures?

En natuurlijk ben je dan wel voorbereid. Je hebt je cv klaar en kan ieder moment een sollicitatie gesprek houden. Zo kun je je ook voorbereiden op het ontmoeten van een potentiële partner, want natuurlijk kun je hem of haar toch zomaar opeens in het wild tegenkomen.
​​​​

“Luck is when preparation meets opportunity”   

~ Seneca


Ben je klaar om actie te ondernemen? Dan heb ik hier een aantal tips voor je!

Relatiebemiddeling

Relatiebemiddeling is er voor alle leeftijden, maar er zijn ook gespecialiseerde bureau’s. Relatiebemiddelingsbureau www.40plusrelatie.nl is bijvoorbeeld, zoals de naam al zegt, speciaal voor singles vanaf 40 jaar. De professionele consulenten van 40plusrelatie zijn ervaren en hebben al vele singles succesvol gematcht.

Na een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek volgt een uitgebreid intakegesprek. Zo krijgt de consulent een goed beeld van jou, van wat je zoekt en wat je wensen zijn. Als alles helder en duidelijk is gaat de consulent voor jou op zoek en krijg je een aantal contactvoorstellen. Deze worden vooraf besproken, want een voorstel is pas een voorstel als jij je daar ook in kunt vinden. Dus wil jij persoonlijke begeleiding en aandacht bij je zoektocht naar je ideale partner dan is relatiebemiddeling wellicht iets voor jou.

Datingsite

Vind je persoonlijke begeleiding niet nodig en ga je liever zelf op zoek, dan is een datingsite wellicht iets voor jou. Bij de meeste datingsites kun je je gratis inschrijven en als de site je bevalt kunt je kiezen voor een betaald abonnement. Je kunt dan gebruik maken van alle functionaliteiten van de datingsite.

Het lijkt vanzelfsprekend dat je een goed en verzorgd profiel moet hebben en toch zijn er nog profielen die verbazingwekkend onaantrekkelijk zijn. Slechte foto’s en vage profielteksten. En juist op een datingsite is je foto en profiel belangrijk, want als dat er niet goed of aantrekkelijk genoeg uitziet neemt iemand niet de moeite om zich te verdiepen. Het gaat om de eerste indruk en dit kun je vergelijken met je CV bij een sollicatie. Is deze niet aantrekkelijk genoeg dan kom je al meteen op de grote stapel en wordt er geen moeite gedaan verder te lezen.

Schrijf je ook altijd in bij een datingsite met Keurmerk Veilig Daten zoals bijvoorbeeld Lexa en Relatieplanet. Deze zijn niet alleen goed beveiligd, maar worden ook gecontroleerd op nepprofielen. 

Datingapps

Er zijn veel verschillende datingapps, maar de bekendste zijn toch wel Tinder, Badoo en Happn.  Een datingapp kun je snel downloaden op je smartphone. Iedereen heeft inmiddels wel gehoord van het door Tinder geïntroduceerde swipen. Maar niet alle apps selecteren op uiterlijk, want in de Appstore vind je bijvoorbeeld ook apps die meer de nadruk leggen op het profiel in plaats van op foto’s, zoals Sapio.

Voordelen van datingapps zijn dat ze makkelijk in gebruik zijn en je snel in contact brengen met andere singles. En daarnaast zijn de meeste apps gratis. Nadelen zijn echter dat je snel wordt afgewezen en zelfs compleet wordt genegeerd. Hierdoor kun je aan jezelf gaan twijfelen. Een ander nadeel is dat door het snelle heen en weer swipen je kunt vergeten dat het gaat om echte mensen met een karakter. Er is weinig diepgang en het contact blijft makkelijk oppervlakkig.

On your own

Wil je het helemaal zelf doen? Dat kan natuurlijk ook! Je kunt kijken in je eigen sociale netwerk. Maar ook bijvoorbeeld op de sportschool of de (sport) vereniging waar je vaak bent. Of op de muziekschool of kookclub waar je lid van bent of van kan worden. Ga naar plekken waar gelijkgestemden komen en mensen met bijvoorbeeld dezelfde hobby als jij. Er zijn vaak meer plekken waar je iemand kan tegenkomen, dan je nu denkt.  

Het is wel handig om wat zelfonderzoek te doen als je besluit het alleen te gaan doen. Zorg dat je duidelijk weet wat je verlangt van een partner en een relatie. Zorg dat je helder hebt wat je wensen zijn en dat je een duidelijk beeld hebt van jouw ideale partner.

Als je iemand hebt ontmoet en wilt weten of hij/zij een echte kanshebber is, dan kan het boek ‘Jij past echt bij mij’ een praktisch hulpmiddel zijn. Ga je daarna op pad en wil je weten of iemand die je ontmoet hebt een goede match is, kijk dan op IsMijnDateEenMatch.nl  

Succes en veel plezier bij het daten!

Meld je aan voor de inspiratie-mail en ontvang direct
gratis hoofdstukken uit het boek ‘Jij past écht bij mij’