5 Tips voor het vinden van je ideale partner

Door: Monica Wardenaar

Het is bijna 2018 en voor veel mensen is de start van een nieuw jaar aanleiding voor goede voornemens. Zoals stoppen met roken, ander werk zoeken, afvallen of het vinden van een partner. Hoe kun je zorgen dat het niet alleen bij een goed voornemen blijft? Schrijf je voornemen of wat je wilt veranderen op en maak een plan van aanpak. En als een van je voornemens het vinden van een partner is kunnen de 5 tips hieronder je daarbij helpen.

TIP 1: Wees aantrekkelijk

Zorg dat je lekker in je vel zit en zelfvertrouwen uitstraalt. Wanneer je je gelukkig voelt wordt de kans op het vinden van een leuke partner groter. Als je straalt ben je aantrekkelijk en trek je makkelijker de juiste personen naar je toe. Voel je je nog niet zo aantrekkelijk? Ga dan bijvoorbeeld naar de sportschool, werk aan je conditie en je figuur. Eet gezond waardoor je fit bent en energie uitstraalt. Investeer tijd in dingen die je leuk vindt en waar je passie voor voelt.Wees gelukkig met jezelf en zorg dat je gaat stralen!

TIP 2: Weet wat je wilt

Maak voor jezelf duidelijk waarom je een relatie wilt. En wat je zoekt in de ander, wat verwacht je van een relatie? Als je weet wat je wilt weet je ook of de persoon die je ontmoet, jou kan geven waar je behoefte aan hebt. Voor dat je actie gaat ondernemen moet je eerst weten wat je wilt. Vergelijk het met een vakantie. Je kunt pas een reis boeken als je weet waar je heen wilt. Als je weet wat je wilt in een relatie kun je de juiste stappen nemen om de ideale partner te vinden.

TIP 3: Zorg dat je een duidelijk beeld hebt van je ideale partner

Als je een huis zoekt weet je wat je zoekt en vaak weet je zelfs precies hoe het eruit moet zien. In veel gevallen vind je exact wat je voor ogen had. Of je blijft net zolang zoeken totdat je gevonden hebt wat je wilt. Wanneer je een duidelijk beeld hebt van je ideale partner zul je hem of haar sneller en makkelijker vinden. Voor een langdurige harmonieuze relatie is het belangrijk dat naast fysieke aantrekkingskracht jouw ideale partner ook karaktereigenschappen heeft die goed bij jou passen. Maak geen oppervlakkig wensenlijstje. Het is de bedoeling dat jij een duidelijk beeld krijgt van de persoon die je zoekt.

TIP 4: Leer jezelf (nog) beter kennen

Ken je zelf en weet wat jij de ander te bieden hebt. Ontdek wat jouw sterke en minder sterke kanten zijn. Als je wilt weten of iemand de juiste partner kan zijn voor jou, is het ook belangrijk te laten zien wie jij bent. En waar jij behoefte aan hebt. Als je jezelf kent kom je minder snel in de verleiding je anders voor te doen dan je bent. Je creëert dan ook geen negatieve aantrekkingskracht, nepchemie, waardoor je het tegenovergestelde bereikt van je wilt.

TIP 5: Leef, geniet en ga nieuwe dingen ondernemen

Je ideale partner zal niet zomaar aan jouw deurbel trekken. Wees dus binnen handbereik voor hem of haar. Ga nieuwe dingen ondernemen. Zorg dat de energie gaat stromen en dat je uit je comfortzone komt. Tijd om de dingen anders aan te pakken. In het nieuwe jaar dus niet alleen gezellige etentjes in je vaste vriendenkring en kies bijvoorbeeld ook voor een andere stamkroeg. De kans dat je op deze plekken je ideale partner tegenkomt is minder groot. Have fun en zorg dat je zoveel mogelijk nieuwe mensen ontmoet.

Je kunt je ervaringen delen in het commentaarveld hieronder. Als je dit artikel met anderen wilt delen, kun je dit makkelijk doen door op een van de buttons hieronder te klikken.

Meld je aan voor de inspiratie-mail en ontvang direct
gratis hoofdstukken uit het boek ‘Jij past écht bij mij’