Boer Geert vindt ware liefde

Door: Monica Wardenaar

Het is zover…het laatste keuzemoment in Boer zoekt vrouw. Eigenlijk is het wel duidelijk voor wie Geert gaat kiezen. Maar ook voor wie Bertie gaat kiezen. Nou ja…kiezen?! Als je het programma gevolgd hebt weet je dat Bertie waarschijnlijk een beetje gaat kiezen als ‘een boer met kiespijn’.

Bertie kiest omdat ze een keuze moet maken. Dat betekent ook dat ze iemand moet teleurstellen en dat vindt ze wel wat moeilijk. Maar ze kijkt er ook zeker niet naar uit om de vrouw van haar leven de liefde te verklaren. Nee, gevoel komt er nog niet aan te pas. Bertie gaat kiezen voor de vrouw bij wie ze zich het meest op haar gemak voelt. Zoals ze zelf zegt: “De vrouw met wie het het best zou kunnen lopen. Bij wie ik me goed en rustig voel.”

En dan zal ze waarschijnlijk kiezen voor Esther. Want zoals ze zegt: “ik heb zelf een hele…hele…hele…heeele lichte voorkeur voor Esther omdat die minder amicaal is.”

En dat klopt natuurlijk helemaal. Bertie is een Saturnustype en Esther is een Saturnus-Marstype, allebei zijn wat afstandelijk. En over gevoelens praten vinden ze niet echt fijn. Maar dat wil niet zeggen dat ze dat nooit doen. Als je een echte klik hebt weet je hoe je iemand moet benaderen. Of zoals Esther zei: “Het voelt totaal niet ongemakkelijk, alles gaat vanzelf.”

Bang voor passie

En ongemakkelijk voelt Bertie zich waarschijnlijk meer bij Katherine. Zij is een Maan-Venustype. Saturnus en Maan-Venus voelen zicht tot elkaar aangetrokken. Maar het Venusaspect in het karakter van Katherine is veel te warm, knuffelig en gepassioneerd voor de Saturnus. Bertie wordt daar gewoon een beetje bang van. Ze weet niet hoe ze daar mee om moet gaan. Katherine komt té snel té dichtbij en Bertie heeft tijd nodig om ‘het te laten groeien’.

Geert is verliefd

Zo moeizaam als het bij Bertie gaat zo makkelijk en ontspannen gaat het bij Geert en zijn twee vrouwen. Voor hem is het helemaal duidelijk. Of zoals hij het zelf zegt: “Het flonkert, het flikkert….het is klaar!” Hij is tot over zijn oren verliefd en staat te popelen om de vrouw van zijn leven de liefde te verklaren.

En als hij kiest voor Ada, dan kiest hij voor zijn ideale partner. Geert is een Mercuriustype en Ada is een Jupitertype. Zij zijn elkaars maximale aantrekking. Zij passen bij elkaar.

Aantrekkingskracht

Geert is een entertainer en een vlotte babbelaar. Hij houdt ervan in het middelpunt van de aandacht te staan. Ada vult hem goed aan. Mercurius wil graag aandacht en een Jupitertype wil die graag geven. Deze types zijn allebei levensgenieters en houden van het sociale leven. Of zoals Ada tijdens het ‘ontbijt uitje’ in Duitsland zei: “Dit is weer een leuk momentje, hier gaan wij weer heel erg van genieten.”

Ook Hetty en Geert voelen aantrekkingskracht. Hetty is een Jupiter-Maantype. Haar Jupiterkarakter voelt zich aangetrokken tot het Mercuriuskarakter van Geert. Maar door haar Maankarakter is zij wat minder joviaal dan Ada. Minder uitbundig en wat rustiger. Ook al is ze stapelgek op die man, zoals ze zegt. Toch weet ze soms niet wat ze aanmoet met Geert, die volgens Ada duidelijk ADHD heeft.

Bertie gaat dus kiezen met haar hoofd, haar verstand. En Geert kiest met zijn hart. Maar dat is eigenlijk geen verassing…….

Je kunt je ervaringen delen in het commentaarveld hieronder. Als je dit artikel met anderen wilt delen, kun je dit makkelijk doen door op een van de buttons hieronder te klikken.

Meld je aan voor de inspiratie-mail en ontvang direct
gratis hoofdstukken uit het boek ‘Jij past écht bij mij’