Ware liefde bij Boer zoekt Vrouw

Door: Monica Wardenaar

Boer zoekt Vrouw seizoen 2014 is alweer afgelopen. Hebben de boeren hun droomvrouw gevonden? Ja! Maar niet alle boeren. Twee boeren hebben hun ideale partner gevonden. De chemie tussen deze twee stellen is duidelijk te zien. De kans op een duurzame fijne relatie is groot bij Jan en Rianne. En ook bij Bertie en Esther.

Je ideale partner herken je meteen

Dé ideale partner bestaat niet maar wel de ideale partner voor jou! Eigenlijk weet je al hoe je je ideale partner kunt herkennen. Alleen weet je waarschijnlijk nog niet hoe je dit bewust kunt toepassen. Als je het systeem achter je onderbewuste kent herken je jouw ideale partner direct.

Iemand past bij je als naast lichamelijke aantrekkingskracht ook karakters goed matchen. Je ideale partner is iemand waar je je in de basis fijn bij voelt, een soort vanzelfsprekend gevoel. Jullie vullen elkaar aan en je hebt het gevoel dat je echt helemaal jezelf kunt zijn.

Jan vindt zijn wondervrouw

Of zoals Jan zegt: “Het klikt tussen ons, we hebben aan een half woord genoeg.” Al in een eerdere uitzending zei Jan: “Ik voel een klik bij de één en een vonk bij de ander. Hij voelde een klik bij Rianne, zij is zijn maximale aantrekking zoals je dat noemt bij de Menstypes. Een vonk voelde hij bij Marieke. Je kunt voor veel mensen een vonk voelen maar een echte klik voel je alleen bij iemand die de juiste partner voor je kan zijn. Als je deze bijzondere klik voelt weet je dat iemand een geschikte partner voor je kan zijn. Of zoals Jan zegt: “ Het voelt heerlijk goed van binnen, alsof het zo moet. We zitten zo erg op één lijn dat het me soms gewoon verbaast.”

En als je je ideale partner ontmoet is ook je ‘wensenlijstje’ ineens niet meer belangrijk. Het gevoel wat je dan hebt is bijna magisch en veel sterker dan je wensenlijstje. Rianne wilde bijvoorbeeld geen man die kleiner is dan zij. Maar toen ze Jan ontmoette was dat niet belangrijk meer.

‘Wij zijn van elkaar’

Esther zag Bertie op tv en ze dacht meteen: “Jij bent mijn vrouw.” En ondanks de moeizame gesprekken. De stiltes die een eeuwigheid leken te duren en de ongezellige sfeer op de boerderij heeft ze toch haar vrouw kunnen veroveren. Tijdens de citytrip bleek Bertie gezellig te kunnen zijn en zelfs een beetje haar gevoelens te kunnen laten zien. Esther is niet de maximale aantrekking van Bertie. Esther en Bertie zijn hetzelfde type. En ook met iemand die hetzelfde type is als jij is de kans op een langdurige fijne relatie groot! Waarom?

Omdat jullie karakters hetzelfde zijn begrijp je elkaar makkelijk. Je hebt in de basis zelfde karaktereigenschappen. Bertie en Esther zijn bijvoorbeeld allebei geen uitbundige types. Ze houden er niet van hun gevoelens te laten zien. En in een relatie vinden ze het belangrijk om met hun partner een goed en intelligent gesprek te kunnen hebben. Het zijn geen types die vaak bevestiging nodig hebben zoals Katherine. Of die warmte willen voelen en affectie willen tonen. Dat voelt voor hen een beetje bedreigend. Bertie heeft in een eerdere uitzending zelfs gezegd een lichte voorkeur te hebben voor Esther omdat………ze minder amicaal is.

Als je in de basis niet bij elkaar past gaat een relatie niet werken. Misschien lijkt dat in het begin wel zo te zijn omdat je een vonkje voelt. Maar uiteindelijk dooft de vonk omdat basisbehoeften niet worden bevredigd. Met die basisbehoeften zit het bij Esther en Bertie wel goed, zij hebben ook een echte klik! Of zoals Esther zegt: “We lijken ook wel iets op elkaar. Heleboel dingen overlappen. En bij andere dingen vullen we elkaar aan.”

Je kunt je ervaringen delen in het commentaarveld hieronder. Als je dit artikel met anderen wilt delen, kun je dit makkelijk doen door op een van de buttons hieronder te klikken.

Meld je aan voor de inspiratie-mail en ontvang direct
gratis hoofdstukken uit het boek ‘Jij past écht bij mij’