Boer Tom vindt zijn ideale partner

Door: Monica Wardenaar

De boeren hebben hun keuze gemaakt en de logeerweek is begonnen. Ze hebben een goede keuze gemaakt! Want tussen de 3 vrouwen die ze hebben uitgenodigd zit hun ideale partner. Maar of ze daar uiteindelijk voor zullen kiezen…..

Op elk potje past een dekseltje! Maar soms kies je voor het verkeerde dekseltje. Het past dan nét niet, maar je hebt misschien haast en je wilt gewoon een deksel voor je potje. Je denkt: “nou ja, er zit in ieder geval een dekseltje op.”

De ideale vrouw voor Bertie

Ook als je op de verkeerde dingen let kun je vaak het juiste dekseltje niet vinden. Boer Bertie is bijvoorbeeld een type wat niet zo dol is op het sociale leven. “Flirten en daten” is niet haar ding. In gezelschap heeft ze tijd nodig om te ontdooien. Ze heeft tijd nodig om op te warmen en zich op haar gemak te voelen in een sociale situatie. Het lijkt haar dan ook wel makkelijk om een partner te hebben die meer ‘outgoing’ is dan zij. Iemand die er voor zorgt dat het gesprek op gang blijft. Begrijpelijk dus dat ze zegt dat ze een beetje bang is dat het niet loopt tijdens de logeerweek, dat er veel stiltes vallen. Dat er een gat valt en iedereen elkaar een beetje hulpeloos aankijkt, zoals ook inderdaad regelmatig gebeurde aan het begin van de logeerweek.

“Ze zijn allemaal verschillend”, zegt Bertie op de vraag van Yvonne waarom ze juist deze 10 vrouwen heeft gekozen voor de speeddate. Dat klopt, ze zijn allemaal verschillend maar ze hebben ook allemaal iets gemeen waardoor een relatie met Bertie succesvol kan zijn. Alleen is er één vrouw die haar ideale partner is, haar maximale aantrekking. En dat is absoluut geen drukke vrouw die in gezelschap duidelijk aanwezig is en gezellig babbelt. Het is een vrouw die zéker weet dat Bertie haar type is maar die zichzelf het liefst verstopt en onzichtbaar wil zijn in gezelschap. Maar ja….zal Bertie haar ideale partner herkennen, want ze wil een vrouw die gezellig is en makkelijk praat. Want zichzelf die schop onder haar hol geven zodat ze in gezelschap meer in gesprek gaat zit er volgens haar niet in.

Herkent Tom zijn ideale partner?

En dan boer Tom….een echte Mars-man. Het prototype van een aantrekkelijke man. Stoer en mannelijk, zoals bijvoorbeeld Brad Pitt, Lance Armstrong of David Beckham. Bij een Mars-man hoort een Venus-vrouw. Tom zoekt een vrouw bij wie hij zijn hart kan luchten en bij wie hij helemaal zichzelf kan zijn. Een van zijn vrienden zegt: “hij heeft iemand nodig die hem sturing geeft, maar niet iemand die hem volkomen ‘overruled’. Ze mag wel pittig zijn maar niet te overheersend.” Toen Yvonne Jaspers hem vertelde hoe zijn vrienden erover dachten zei hij: “Ja, ik heb de neiging te vallen op karaktervolle vrouwen, vrouwen met pit en een eigen mening. Maar misschien past een tandje minder beter bij me.”

En dat heeft hij goed gezien! Bij een ruimtenemend type zoals Tom past iemand die ruimtegevend is. Een relatie met een ‘pittig’ type zoals hij zelf is kan uiteindelijk mislukken omdat ze allebei willen bepalen. Ze vinden elkaar dan te overheersend. En ja, ook Tom heeft zijn ideale partner uitgenodigd voor de logeerweek, maar of hij zich daar helemaal van bewust is…..

Je kunt je ervaringen delen in het commentaarveld hieronder. Als je dit artikel met anderen wilt delen, kun je dit makkelijk doen door op een van de buttons hieronder te klikken.

Meld je aan voor de inspiratie-mail en ontvang direct
gratis hoofdstukken uit het boek ‘Jij past écht bij mij’