Kiest Bertie de vrouw van haar dromen?

Door: Monica Wardenaar

Aan het uiterlijk je ideale partner herkennen is iets waar nog veel mensen aan moeten wennen. Eigenlijk is dat een beetje vreemd, want elke keer weer is Nederland ‘in de ban van Boer Zoekt Vrouw’. En juist in dit succesvolle datingprogramma bepalen de boeren op basis van uiterlijk welke tien kandidaten ze gaan uitnodigen voor de speeddates. Natuurlijk is het programma niet voor alle boeren succesvol maar een groot aantal boeren heeft op deze manier de liefde gevonden.

Je ideale partner herkennen aan het uiterlijk is iets wat je eigenlijk al kunt. Je bent het je alleen nog niet bewust. Maar als je het systeem achter je onderbewuste kent weet je welk menstype een geschikte partner voor je kan zijn. Je kunt dan bewust de juiste potentiële partners selecteren die je beter wilt leren kennen. Want natuurlijk moet hij of zij ook een persoonlijkheid hebben die bij je past.

Bertie kent zichzelf niet

En daarnaast is het belangrijk dat je jezelf kent, dat je weet welk type je bent. Bertie heeft bijvoorbeeld voor de logeerweek drie dames uitgenodigd die qua karakter bij haar passen. De een wat meer dan de ander. Maar of Bertie zichzelf kent? Esther vraagt: “Wat zoek je in een vrouw Bertie?” Bertie is een type die het moeilijk vindt om over haar gevoel te praten, dat doet ze eigenlijk liever niet. Dus om tijd te winnen herhaalt ze altijd een vraag voordat ze antwoord geeft. “Wat zoek ik in een vrouw”, zegt ze. “Ik zoek iemand die intelligent is, iemand met wie ik een goed gesprek kan voeren. Dat vind ik wel heel erg belangrijk eigenlijk.” En niet over gevoelens praten enzo….denkt ze er stilletjes erbij. Dat klopt! Bertie is een Saturnustype en ondanks dat Ciska, een Maantype, haar ideale partner is zou ze dus ook voor Esther kunnen kiezen. Want zij is net als Bertie een Saturnustype en daar kan ze dus intelligente gesprekken mee hebben.

Ciska stapt uit haar comfortzone

Ik heb bewondering voor Ciska want om mee te doen aan Boer Zoekt Vrouw moest ze wel uit haar comfortzone komen. Een Maantype houdt er namelijk niet van om in het middelpunt van de aandacht te staan en wil het liefst onzichtbaar zijn. Het is duidelijk te zien dat ze af en toe iets ‘in de groep gooit en dan weer veilig in haar holletje kruipt.’ En net zoals Bertie voelt Ciska zich ook prettiger wanneer er niet over gevoelens wordt gepraat. Ze is, zoals Bertie, ook een gereserveerd type. Bertie kan dan wel tegen Katherine zeggen: “Ik ben in den beginne wat gereserveerder, dat moet bij mij een beetje groeien.” Maar een Saturnustype is gewoon een gereserveerd type! En geen warm type zoals bijvoorbeeld Katherine.

Katherine wil een knuffel

Ik kan me voorstellen dat Bertie gekozen heeft voor Katherine, want zij is een Maan-Venus. Haar Maan-karakter zorgt voor een goede match maar haar Venus-karakter past niet bij Bertie. Door haar Venus-karakter is Katherine namelijk ook een warm en zorgzaam type, een gevoelsmens. En dit zijn geen karaktereigenschappen die bij Bertie passen. Ook al denkt ze misschien dat ze, zoals ze zelf zegt ‘iemand nodig heeft die wat expressiever is dan zij’. Voor Katherine is knuffelen, lichamelijk contact en lief zijn voor elkaar heel belangrijk. En bij Bertie komt dat in een relatie niet op de eerste plaats. Nee, voor Bertie is het heel erg belangrijk dat ze een goed en intelligent gesprek kan voeren met iemand. En dat iemand haar eigen ding doet, terwijl een Venustype in een relatie veel liever samen dingen doet. Het was ook wel wat pijnlijk om te zien dat Bertie er een beetje houterig en stijfjes bij stond terwijl Katherine háár knuffelde! Tja…voor Bertie is het belangrijk dat iemand haar eigen ding doet, maar knuffelen is toch echt iets wat je met z’n tweeën moet doen.

Je kunt je ervaringen delen in het commentaarveld hieronder. Als je dit artikel met anderen wilt delen, kun je dit makkelijk doen door op een van de buttons hieronder te klikken.

Meld je aan voor de inspiratie-mail en ontvang direct
gratis hoofdstukken uit het boek ‘Jij past écht bij mij’