Hoe uniek ben jij?

Door: Monica Wardenaar

De meeste mensen willen graag uniek zijn. Ze houden er niet van om ‘in een doosje gestopt te worden met een labeltje erop’. Maar hoe uniek ben je eigenlijk?

Ik denk dat niemand exact dezelfde persoonlijkheid heeft als jij. Niemand heeft precies dezelfde overtuigingen, opvoeding of dezelfde ervaringen als jij, waardoor jij bent zoals je bent. Maar uiterlijk kunnen mensen soms griezelig veel op elkaar lijken.

Een bijzonder fotoproject

Iemand die geen familie van je is en misschien zelfs aan de andere kant van de wereld woont kan toch ontzettend veel op je lijken. Soms zelfs meer dan een tweeling op elkaar lijkt.

De Franse fotograaf Francois Brunelle is twaalf jaar lang bezig geweest met een bijzonder fotoproject. Voor dit project was hij op zoek naar mensen die heel veel op elkaar lijken maar op geen enkele manier verbonden zijn met elkaar. In die twaalf jaar heeft hij 200 koppels gefotografeerd.

In deze slideshow zie je mensen die geen bloedverwanten zijn maar bijna hetzelfde uiterlijk hebben.

Je kunt je ervaringen delen in het commentaarveld hieronder. Als je dit artikel met anderen wilt delen, kun je dit makkelijk doen door op een van de buttons hieronder te klikken.

Meld je aan voor de inspiratie-mail en ontvang direct
het e-book ‘Welk type ben jij?’ gratis in je mailbox