Hebben de boeren uit Boer Zoekt Vrouw hun ideale boerin gevonden?

Door: Monica Wardenaar

Het zit er weer op! De laatste aflevering van Boer Zoekt Vrouw was niet bepaald verrassend. Drie boeren hebben de liefde van hun leven gevonden. Aad, Martin en Henk zijn dolgelukkig. En ja, de kans op een langdurige relatie is zeker aanwezig. Boer Willem en boerin Henrieke zijn weer single….was ook redelijk voorspelbaar.

Frustratie en onbegrip

Ik kan me de frustratie van Henrieke wel voorstellen. Als je denkt en hoopt dat iemand zal veranderen en ’dat de klik nog wel komt’ of ‘dat het nog moet groeien’….tja dan ben je heel teleurgesteld als dat niet gebeurt. Ook al vinden ze elkaar misschien fysiek aantrekkelijk….twee types zoals Bert en Henrieke passen in de basis niet bij elkaar.

Dat boer Willem en Klaas een goede match zijn was duidelijk zichtbaar. Maar helaas zat Klaas in een andere levensfase. Volgens Willem liepen hun levensfases niet synchroon. Boer Willem is op zoek naar een partner en Klaas is bezig zijn verbroken relatie van 14 jaar een plek te geven. Logisch dat Willem niet zo goed snapt waarom Klaas meedoet aan ‘boer zoekt vrouw’. Snap ik eigenlijk ook niet.

Boer Martin en de 8 kinderen

Martin en Wilma, een Saturnus-Mars en een Maan-Venus, zijn elkaars maximale aantrekking.

Martin: “het gaat boven verwachting. Ik dacht dat ik bij een nieuwe relatie water bij de wijn zou moeten doen. Maar eigenlijk gaat het heel vanzelfsprekend, we sluiten bij elkaar aan. Het voelt allemaal heel vertrouwd.”

Martin moest kiezen tussen Wilma en Swaen. Beide types passen bij hem, Swaen is hetzelfde type als Martin, dus ook deze match heeft een grote kans van slagen. Wanneer je hetzelfde type bent heb je ook een klik en begrijp je elkaar.

Martin: ‘Ik moet kiezen. Maar waar kies ik voor? Wat wil ik in een relatie? Ik twijfel tussen het energieke en krachtige van de een (Swaen) en de warmte en geborgenheid van de ander (Wilma).’

Uiteindelijk heeft hij zijn gevoel gevolgd en gekozen voor Wilma…..warmte en geborgenheid.

De levensverrijking van boer Aad

Aad en Jeanette, een Mars en Venus-Mercurius. Er is een klik tussen Aad en Jeanette, Mars en Venus zijn elkaars maximale aantrekking.

Aad: “Het is overweldigend, precies waar ik naar op zoek was. Zo ongedwongen en leuk. Zoals we elkaar aanvoelen, het groeit met de dag. Het is een verrijking. Zo mooi om dit stukje van mijn leven te hebben.”

Toch kunnen deze twee types elkaar niet altijd vanzelfsprekend aanvoelen en begrijpen. De Mars eigenschappen van Aad kunnen flink botsen met de Mercurius eigenschappen van Jeanette. Het is voor een Mercuriustype niet altijd makkelijk om te gaan met de directheid en neiging tot commanderen en van een Marstype.

De nieuwe toekomst van boer Henk

Henk moest een keuze maken tussen Fiona en Joni. Henk en Fiona zijn hetzelfde type, beiden zijn Venustypes. Ze voelen zich tot elkaar aangetrokken en begrijpen elkaar. Zonder veel woorden weet de een wat de ander nodig heeft.

Henk: “Bij haar voel ik me op mijn gemak. Een bepaalde soort rust in me komen. Het voelt goed, ontspannen en ongedwongen. Ik kan 100% mezelf zijn.”

Joni is een Mercurius-Saturnustype. Een daadkrachtig en actief type. De rust en ontspanning die Henk zoekt in een relatie zal hij niet snel vinden bij dit type.Tijdens het keuzemoment heeft hij dit goed verwoord.

Henk: “Ik kan met jullie allebei goed opschieten en ik heb en geweldige week gehad. Toch Fiona, denk ik dat jij me net iets meer aanvoelt. Ik denk dat Fiona een iets betere match is.”

Boer Aad, Martin en Henk hebben gekozen voor een type die in de basis goed bij hen past. De kans op een harmonieuze langdurige relatie is hierdoor groot.

Je kunt je ervaringen delen in het commentaarveld hieronder. Als je dit artikel met anderen wilt delen, kun je dit makkelijk doen door op een van de buttons hieronder te klikken.

Meld je aan voor de inspiratie-mail en ontvang direct
gratis hoofdstukken uit het boek ‘Jij past écht bij mij’