Met volle overtuiging kiezen voor je ideale partner

Door: Monica Wardenaar

In ‘Boer zoekt vrouw’ was het deze keer Willem die een keuze moest maken. Ik was benieuwd voor wie en wat hij zou kiezen. Willem denkt dat beide mannen hem heel erg leuk vinden. Dat klopt! Jurjen is hetzelfde type als Willem en Klaas is de ‘ideale partner’ voor Willem. Kiest Willem voor rust en voorspelbaarheid of kiest hij voor passie en spanning?

Omkleden of niet?

Willem had zijn familie uitgenodigd om kennis te maken met Klaas en Jurjen.
Klaas: ‘Dan hebben we straks nog even een kwartier of 10 minuten om ons om te kleden.’Willem kijkt enigszins geïrriteerd en vragend.

Willem over Klaas:
‘Hij maakt zich druk om dingen die ik niet interessant vindt. Maar dan ga ik ook maar weer relativeren, want ik ben ook wie ik ben en ik zal ook wel dingen hebben die Klaas gaan irriteren. Je moet elkaar nemen zoals je bent.’

Willem over Jurjen:
‘Neem me maar zoals ik ben, ik ben zo. En als ik me niet omgekleed heb dan is dat zo. En als die familie daar dan last van heeft, dan is dan hun probleem. Zo denkt Jurjen. Dat vind ik ook wel heel herkenbaar want dat is mijn eigen houding ook.’

Mam, wat vind jij?

En dan vraagt Willem advies aan zijn moeder.

Moeder: ‘Mijn voorkeur gaat naar Jurjen. Ik denk dat hij ook heel bedachtzaam is, net als jij. Jurjen is lief, hij zou goed bij je passen.’

Willem: ‘Maar is dat niet een beetje saai, twee van die bedachtzame mannen?’

Moeder: ‘Ja, misschien heb je daar gelijk in.’

Ja! Mam en Willem, jullie hebben gelijk. Als je kiest voor hetzelfde type als jij bent, in dit geval twee passieve types, kan de relatie saai en voorspelbaar worden. Je zult elkaar volkomen begrijpen, maar als je passie en spanning in je relatie wilt kun je beter kiezen voor je ‘maximale aantrekking.’

Keuzestress

Wat zegt Klaas over Willem:
Yvon: ‘Is je gevoel voor Willem gegroeid de afgelopen week?’
Klaas: ‘Ja, dat denk ik wel.
Yvon: ‘Erg gegroeid?
Klaas: ‘Ja, heel erg gegroeid. Ik vind hem leuk….spannend….lief….van alles!

Wat zegt Jurjen over Willem:
Yvon: ‘Op welk vlak passen jullie heel goed bij elkaar?’
Jurjen: ‘Ik heb het gevoel dat we allebei van rust houden. We kunnen goed samen stil zijn. Ik heb het idee dat Willem ook zo in elkaar zit.’

En dan is daar het moment dat Willem zijn keuze moet maken. Hij weet het zeker! Met een zucht van opluchting zegt hij: ‘Ik heb met volle overtuiging een keuze kunnen maken.’

Willem: ‘Klaas ik vind je ge-wel-dig. Ik ben helemaal gek op je geworden! Ik heb heel veel vertrouwen in ons. In mijn gevoel voor jou en in jouw gevoel voor mij. Ik heb heel veel zin in de komende tijd!’
Willem: ‘Jurjen, je bent een lieve man waar ik veel van zou kunnen houden. Maar er is er eentje waar ik op een gegeven moment meer vuur en vlam voor kreeg.’

Geen keuzestress dus voor Willem. Hij heeft zijn ideale partner gevonden. En eigenlijk is dat niet zo verwonderlijk. Willem is een jupiter-maantype en Klaas is een saturnustype. Ze zijn elkaars ‘maximale aantrekking’. Passie, aantrekkingskracht en spanning vind je bij het type dat jouw ‘maximale aantrekking’ is. Jurjen is hetzelfde type als Willem, een jupiter-maan.

Voorspelbaarheid en elkaar moeiteloos begrijpen vind je bij iemand die hetzelfde type is als jij bent. Met beiden is de kans op een duurzame relatie groot, dus de vraag is…..waar zou je voor kiezen?

Je kunt je ervaringen delen in het commentaarveld hieronder. Als je dit artikel met anderen wilt delen, kun je dit makkelijk doen door op een van de buttons hieronder te klikken.

Meld je aan voor de inspiratie-mail en ontvang direct
gratis hoofdstukken uit het boek ‘Jij past écht bij mij’