In de startblokken voor een lente vol liefde

Door: Monica Wardenaar

De lente is begonnen en de zon begint voorzichtig te schijnen. Bloemetjes beginnen weer te bloeien en vogels fluiten er vrolijk op los. Bij veel mensen begint het weer te kriebelen: lentekriebels én verliefdheidskriebels. Want het schijnt dat mensen sneller verliefd worden bij zonnig weer. Hoe heerlijk! We staan aan het begin van een liefdevol seizoen.

De invloed van de zon

Door de zon zijn we eerder geneigd naar buiten te gaan. We vangen dan zonlicht op om er vitamine D van te maken. Vitamine D is essentieel voor onze gezondheid en bevorderlijk voor veel dingen in ons lichaam. Niet alleen voor onze botten, tanden, spierfunctie en weerstand maar ook voor onze hormoonstofwisseling. Het is nog niet bekend wat Vitamine D precies doet met ons geestelijk welzijn maar het heeft onder andere invloed op de aanmaak van endorfine, het gelukshormoon. Dat kan verklaren dat we ons in de lente vrolijker voelen, blijer en meer dingen samen willen doen en beleven.

Daten in de lente

Het is langer licht en de temperatuur gaat omhoog. Hierdoor kun je ook in de avond vaak buiten daten. En misschien zelfs een date plannen op een zwoele lenteavond. Ook zijn er meer mogelijkheden om naar buiten te gaan voor een gezellige date. Denk bijvoorbeeld aan een zonnig terrasje, picknicken of bbq-en. Een leuke fietstocht maken of misschien zelfs wel naar het strand gaan.

Doordat mensen hun praktische (winter) jassen aan de kapstok laten hangen en weer vrolijke luchtige kleding dragen, zien ze er vaak aantrekkelijker uit. Ook een bruin kleurtje helpt om je lekker in je vel te voelen. Hierdoor ben je zelfverzekerder en aantrekkelijker.

3 Tips voor het vinden een nieuwe liefde

Tip 1 Kom uit je winterslaap en start met een lente-schoonmaak!

Creëer letterlijk ruimte voor een nieuwe liefde. Haal een frisse wind door je huis. Less is more: gooi kleding weg wat je een jaar niet hebt gedragen. En maak vast een plank in je kast vrij voor je nieuwe lief ? Doe spullen weg die je niet gebruikt, maar bewaart voor als…
Deze onnodige ballast neemt alleen maar ruimte in. En je wilt juist ruimte maken voor je nieuwe geliefde. Kijk naar je huis alsof je er voor het eerst inloopt. Met een frisse blik beslis je makkelijker wat weg kan en wat je per se wilt bewaren.

Denk ook aan je slaapkamer: maak deze plek relation ready. Je kunt bijvoorbeeld iemand symbolisch uitnodigen door twee kussens neer te leggen op je bed. Zorg ook dat je je fijn voelt in je eigen slaapruimte, maak het gezellig en warm. En het kan zeker helpen om te visualiseren dat je je bed deelt met de liefde van je leven.


Tip 2 Doe een wens

Wellicht heb je weleens gehoord van de Wet van Aantrekking. Je kunt je gedachtekracht gebruiken voor het vinden van een nieuwe liefde. Je bent het je misschien niet bewust, maar je gedachten werken als een soort magneet. Dat, waar je aandenkt trek je aan. Je kunt dit vergelijken met de quote van Henry Ford “Als je denkt dat je iets kunt of denkt dat je iets niet kunt, dan heb je gelijk.” Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen dat je bepaalde ervaringen en situaties aantrekt als je denkt: ‘ik loop altijd tegen de verkeerde aan’ of ‘ik ben voorbestemd om alleen te zijn. Je zult vast andere ervaringen en mensen tegenkomen als je denkt: “ik weet zeker dat ik dit jaar de liefde van mijn leven vindt.”


Tip 3 ‘With al little help from my friends’

Als eerste moet je weten wat je wilt in een relatie en wat je zoekt in partner. Als je dat helder hebt voor jezelf is het belangrijk dat je weet welk menstype je bent. Je weet dan namelijk meteen wie jouw ideale partner is, wie echt bij je past. Dit type mens heeft een bepaald uiterlijk en karakter. Wanneer je een heel duidelijk beeld hebt van jouw perfect match, laat dit dan weten aan je vrienden.

Laat desnoods een foto zien van iemand die op jouw ideale partner lijkt. Beschrijf hem of haar zo duidelijk mogelijk. Vertel hen met wat voor iemand jij graag een relatie zou willen. Of ze je willen helpen deze persoon te vinden. Misschien voelt dit wat onwennig, omdat je dit niet gewend bent. Maar waarom zou je wel hun hulp vragen bij het vinden van een baan of huis en niet bij het vinden van een nieuwe liefde?

Je kunt je ervaringen delen in het commentaarveld hieronder. Als je dit artikel met anderen wilt delen, kun je dit makkelijk doen door op een van de buttons hieronder te klikken.

Meld je aan voor de inspiratie-mail en ontvang direct
gratis hoofdstukken uit het boek ‘Jij past écht bij mij’