Zo vind je je ideale partner – 3 do’s & don’ts

Door: Monica Wardenaar

Als relaties over gaan wordt er vaak gezegd: ‘hij of zij paste toch niet echt bij mij’. Het zou je veel ellende en verdriet besparen als je van te voren weet of iemand een geschikte partner voor je kan zijn. Lees hier over de do’s & don’ts als je met MensTypes je ideale partner wilt vinden, voordat de hormonen en de vlinders in je buik het winnen van je hersens en je gezonde verstand.

DO'S

1. Weet wat je wilt

Het is belangrijk dat je weet wat je wilt, want dan weet je ook of degene die je ontmoet je kan geven wat je wenst en verlangt. Maak dus een lijstje met wat je echt belangrijk vindt in een partner en wat je wilt in een relatie.


2. Ontdek welk type je bent

Als je weet welk menstype je zelf bent, weet je meteen welke types een goede match zijn. Dat is je ‘maximale aantrekking’ en het type dat je zelf bent. Deze twee passen bij je omdat jullie karakters in de basis bij elkaar passen. Wanneer je je maximale aantrekking ontmoet, is er altijd een klik. In zo’n relatie is er balans en deze types begrijpen makkelijk elkaars behoeften en neigingen omdat hun basiskaraktereigenschappen bij elkaar passen. De klik die je voelt bij je maximale aantrekking voel je ook wanneer je iemand ontmoet die hetzelfde type is als jij. Zonder veel woorden begrijp je elkaar en voel je elkaar aan.

Met je ideale partner heb je meer kans op een superrelatie. Elke type heeft twee types die het beste passen. Je herkent deze aan het uiterlijk.


3. Wees jezelf

Als je iemand voor het eerst ontmoet wil je indruk maken. Je doet je best om de ander ervan te overtuigen dat je leuk bent. Dat jullie interesses en waarden en normen gelijk zijn. De kans is groot dat je jezelf anders voordoet dan je bent. Of je zegt van dingen te houden of dingen leuk te vinden die je helemaal niet leuk vindt. Dit is niet handig. Als je je anders voordoet dan je bent creëer je een soort nepchemie: een aantrekkingskracht die niet echt is. Hiermee vergroot je kans dat je iemand aantrekt die niet bij je past.

DON'TS

1. Zonder echte klik toch een relatie beginnen

Als jullie een echte klik hebben, betekent dit dat jullie karakters een match zijn. Je hebt deze klik met je ‘maximale aantrekking’ en met hetzelfde types als jij bent. Als deze klik er in het begin niet is, zal die later ook niet komen. Je kunt deze klik makkelijk herkennen. Het is hetzelfde gevoel wat je hebt wanneer je iemand ontmoet en het gevoel hebt dat het contact vanzelfsprekend is. Iemand leuk, lief en aardig vinden is niet genoeg. Want als er geen ‘magische klik’ is, is de kans klein op en superrelatie.


2. Wachten op de ware

Het is niet handig te wachten totdat liefde vanzelf op je pad komt. De overtuiging ‘liefde moet op je pad komen, daar moet je niet naar gaan zoeken’ helpt je niet je ideale partner te vinden. Natuurlijk gebeurt dat weleens, maar het is slimmer om actie te ondernemen. Want waarom zou het vinden van je droompartner anders zijn dan het vinden van je droomhuis? Als je een huis wilt wacht je niet totdat het op je pad komt. Je gaat op zoek; op internet, bij een makelaar en je vertelt vrienden en familie dat je op zoek bent naar een huis.


3. Te veel waarde hechten aan je wensenlijstje.

Een wensenlijstje is een hulpmiddel om te bepalen of je iemand beter wilt leren kennen. Het is geen ‘checklist’ waarmee je meteen beslist of je een relatie met iemand wilt. Een wensenlijstje is nuttig, maar kijk eerst voordat je beslist of je iemand beter wilt leren kennen, of iemand een menstype is dat bij je past. In de praktijk gaat het om de klik en de persoon, je wensenlijstje blijkt dan vaak opeens heel flexibel te zijn.

Wil je meer weten over MensTypes en hoe je je ideale partner kunt herkennen? Lees dan het boek ‘Jij past echt bij mij’ of doe mee aan de workshop ‘Ontdek je type & vind je ideale partner’

Je kunt je ervaringen delen in het commentaarveld hieronder. Als je dit artikel met anderen wilt delen, kun je dit makkelijk doen door op een van de buttons hieronder te klikken.

Meld je aan voor de inspiratie-mail en ontvang direct
gratis hoofdstukken uit het boek ‘Jij past écht bij mij’