Ontdek of je (kerst)date bij je past

Door: Monica Wardenaar

De feestdagen staan weer voor de deur. December is de maand van gezelligheid en samen zijn. Van warmte en het knusse gevoel van een kerstboom en je versierde huis. Het hele jaar door ben je ‘happy single’ en geniet je van je vrije leven. Je hebt het goed voor elkaar en niet per se een partner nodig om je gelukkig te voelen, maar december…

Al die stelletjes om je heen. Je denkt dan toch wel hoe fijn het zou zijn als jij die speciale persoon ook naast je hebt. Iemand met wie je de feestdagen doorbrengt. Die bij jou hoort en voor wie jij ‘the one’ bent.

Waarom maakt 'een liefste' de feestelijke decembermaand zo speciaal

  1. Samen naar de kerstmarkt is gezellig en romantisch. Natuurlijk is het leuk met vrienden of familie, maar met je lover is het toch een speciale ervaring.
  2. Feelgood movies, zoals kerstfilms, kijken is heerlijk. Maar samen dichtbij elkaar onder een dekentje op de bank cocoonen, met een glas glühwein of kop thee is nog lekkerder.
  3. En dan de kerstboom…alleen optuigen is best een klus maar samen is het fun

Kies jij steeds voor de verkeerde?

Maar ‘jouw ware’ vinden is nog niet zo makkelijk. Iemand lijkt op een datingsite of datingapp leuk, interessant en gezellig. Maar in real life blijkt het weer een misser te zijn. Je date valt tegen en lijkt niet erg op de persoon van de (profiel)foto’s. Je date praat alleen over zichzelf en heeft geen interesse in jou. Je date is helemaal niet interessant en leuk, eerder saai en vervelend. Na de zoveelste teleurstelling heb je de neiging de moed te verliezen. Je vraagt je af: waarom zijn mijn dates een tegenvaller? Het zou kunnen dat je op de verkeerde valt. Dat je iemand aantrekkelijk vindt die eigenlijk niet bij jou past.

Twee types die goed bij jou passen

Je matcht namelijk niet met iedereen. Iemand past echt bij je als jullie karakters ook een match zijn. Het gaat niet werken als jullie je lichamelijk tot elkaar aangetrokken voelen, maar jullie karakters passen niet bij elkaar. Met MensTypes zie je aan uiterlijk en gedrag wat voor type iemand is en wat de karaktereigenschappen zijn die daarbij horen. De twee types die goed bij je passen zijn iemand op wie je lijkt en iemand die jouw tegenpool is.

Je kunt je ervaringen delen in het commentaarveld hieronder. Als je dit artikel met anderen wilt delen, kun je dit makkelijk doen door op een van de buttons hieronder te klikken.