Zo kun je succesvol swipen

Door: Monica Wardenaar

De feestdagen zitten er weer op en je hebt het overleefd…al die, goedbedoelde, vragen over je liefdesleven. Want tja, de decembermaand staat in het teken van liefde en samenzijn. Je bent happy single en blij met je leuke leven. Toch zou het leuker zijn als je het kan delen met een grote liefde. Juist tijdens de feestdagen kan het gemis een eenzaam gevoel geven, omdat veel mensen Kerst en Oud & Nieuw wel met hun partner vieren.

Nieuw jaar, nieuwe kansen

2023 ligt aan je voeten en je neemt je voor: Dit jaar ga ik de liefde van mijn leven vinden! Met Valentijnsdag in het vooruitzicht heb je zin om er voor te gaan. Op zoek in het wild en weer swipen op de datingapps. Alhoewel dat best overweldigend kan zijn. Zoveel foto’s en zoveel keuze. En iemand kiezen op basis van uiterlijk was niet altijd een succes. De foto leek zo aantrekkelijk, maar in real life was je date soms een echte afknapper.

Help! Wie moet ik kiezen

En die keuzestress…het eindeloze aanbod aan potentiële partners werkte soms verlammend. De een nog knapper, interessanter en leuker dan de ander. Wat als je iemand voorbij laat gaan die beter bij je past. Of als je verkeerd kiest en de liefde van je leven misloopt?

Te veel keuze geeft je stress. Van een groot aanbod zou je relaxed moeten worden. Zoveel vissen in de vijver…er zal er vast wel eentje voor mij bij zitten. Maar nee, je ziet door de bomen het bos niet meer, raakt geblokkeerd en kan niet kiezen. Je hoofd kan zelfs al op hol slaan als je moet kiezen tussen de vele soorten pindakaas in de supermarkt. Kun je nagaan wat er gebeurt in je brein als je tussen al die singles moet kiezen voor de man of vrouw van je leven. Kortsluiting in je hoofd!

Keuzestress hoeft niet meer

Keuzestress zorgt voor veel onrust. Want hoe weet je nu of je de juiste keuze maakt? Dat weet je niet…van tevoren. Je kunt het kiezen wel makkelijker maken door je opties te beperken. Zo draait je brein geen overuren, want het raakt in war als er veel mogelijkheden zijn. Laat je dus niet overweldigen door de vele singles die voorbij komen. En áls je eenmaal hebt gekozen, ga er dan voor en twijfel niet meer. Kies, kijk vooruit en ga hem of haar beter leren kennen.

Succesvol swipen kun je leren

Het geheim is dus: je keuzemogelijkheden beperken. En dat is best simpel. Maar niet altijd makkelijk, want je moet bereid zijn te veranderen. Uit je weerstand blijven en openstaan om op een andere manier naar je potentiële dates kijken.

Je bent al gewend om op basis van uiterlijk naar links of rechts te swipen. Waar baseerde je je keuze op? Een leuke lach of sympathieke uitstraling? Maar dat zegt weinig over iemand. Het vertelt je in ieder geval niet of deze persoon een echte match is. En van die overdosis aan vriendelijk lachende gezichten kan je best wat moedeloos worden. Een beetje swipe-moe. Wat wordt het? Links of rechts? En wat als ik een verkeerde keuze maak?

Dat kan effeciënter! Hoe? Je gaat eerst ontdekken welk menstype je bent. En het goede nieuws is dat je dan meteen weet welke twee types het best bij je passen. Nu hoef je ze alleen nog te herkennen aan hun uiterlijk.

Nike of Adidas

Het is handig om te weten welk menstype je bent. En daarmee gelijk te weten welke types het best met jou matchen. Ten eerste heb je minder keuzestress en word je niet overweldigd door het enorme aanbod aan singles. En ten tweede vind je sneller iemand met wie je een geslaagde date hebt. Misschien wel de liefde van je leven...
 
Je kunt dit vergelijken met het kopen van sportschoenen. Als je een sportzaak binnenloopt en je hebt geen idee welk merk je wilt, wordt het een tijdrovend en intensief project. Zoveel merken, zoveel soorten en zoveel kleuren…

Maar stel nu dat je de winkel binnenstapt en op zoek bent naar Nike. Je weet welke kleur je voorkeur heeft en waarom je dit merk wilt, dan… ben je snel klaar. En je loopt fluitend naar buiten, want je weet dat je schoenen hebt gekocht die bij je passen.

Wil je meer weten over MensTypes, de klik en hoe je je ideale partner herkent? Lees dan het boek “Jij past echt bij mij”

Wil je het geheim van TypeDating ontdekken en ben je klaar om je love-life "een nieuw leven" in te blazen? Meld je dan nu aan voor de workshop “TypeDating – vind een partner die echt bij je past”


Je kunt je ervaringen delen in het commentaarveld hieronder. Als je dit artikel met anderen wilt delen, kun je dit makkelijk doen door op een van de buttons hieronder te klikken.