Hoe vind je jouw Valentijn


Door: Monica Wardenaar

Het is bijna 14 februari…Valentijnsdag staat weer voor de deur. De dag van de liefde. Een commerciële feestdag waar je bijna niet omheen kunt. In de aanloop naar Valentijnsdag zie je overal om je heen hartjes en cadeautips om je allerliefste te verwennen.

Toch is het allang geen dag meer waarop alleen geliefden romantisch de liefde vieren. Tegenwoordig laat je op Valentijnsdag je dierbaren merken hoe blij je met ze bent. Een bloemetje, een kaartje of een cadeautje om te benadrukken hoeveel je om ze geeft.

Maar als je single bent en graag een relatie wilt wordt op deze dag extra benadrukt dat je jouw Valentijn nog niet hebt gevonden. Lees de volgende 5 tips en ontdek hoe je je Valentijn sneller vindt.

Tip 1: Weet wat je wilt en vind wat je zoekt

Dat lijkt zo logisch, maar weet jij écht wat je wilt in een relatie? Wat je zoekt in een partner en welk toekomstbeeld je voor je hebt? Want beslissen met wie je je leven wilt delen is een belangrijke beslissing. Het bepaalt voor een groot deel je levensgeluk. Pak eens een pen en papier en schrijf op hoe jouw ideale relatie er uit ziet. Wat wil je zeker ervaren en wat niet (meer)? Wat zijn je wensen en verlangens. Het is ‘jouw wensenlijstje’, dus je kunt helemaal los gaan. The sky is the limit.

En als je gaat daten of iemand in het wild ontmoet, wijk dan niet af van je wensen over jouw ideale relatie. Natuurlijk kun je wat flexibel zijn, maar doe geen concessies aan wat jij nodig hebt om happy te zijn.

Tip 2: Het mysterie van de klik

Als je iemand ontmoet, let dan goed op of jullie een echte klik hebben. Want als je iemand woest aantrekkelijk vindt en je voelt geen klik, dan gaat het niets worden. Een klik hebben met iemand betekent dat jullie karakters een match zijn. Laat je niet meeslepen door charme en een mooi hoofd.

Hoe voelt een klik? Je herkent een echte klik aan vanzelfsprekendheid. Dat het contact moeiteloos verloopt en dat jullie elkaar makkelijk begrijpen. Je voelt je op je gemak, raakt niet uitgepraat en jullie zitten op één lijn.

Ook voel je een bijzondere aantrekkingskracht. Deze heeft niet direct iets te maken met een knap uiterlijk. Het is een magische aantrekking. En je zou deze zomaar kunnen voelen bij iemand die misschien niet eens het type is waar je normaal op valt.

Tip 3: To date or not to date...

Als je een relatie wilt is daten een must. Als je geen mensen ontmoet en beter leert kennen, hoe ga je dan jouw ideale partner vinden. Ik kan me voorstellen dat je het af en toe zat bent. Zeker als je veel teleurstellende dates hebt. En het absoluut geen gezellige ontmoetingen zijn.

Je kunt daten vergelijken met solliciteren. Dat is ook niet altijd leuk. Maar ja, als je een baan wilt, dan is dit toch onderdeel van het proces. Je kunt niet op de bank blijven zitten en hopen dat er een baan op je pad verschijnt. Komt weleens voor. Maar als je actie onderneemt vergroot je je kansen.

Zo kun je ook niet thuis wachten totdat jouw grote liefde op je deur klopt. Wees zichtbaar en ga erop uit, doe gezellige dingen. Ga daten, leer nieuwe mensen kennen en let the magic happen…

Tip 4: Vergroot de kans dat cupido je in je hart raakt!

Schiet vooral niet meer met hagel. A waste of time! Zomaar in het rond daten en hopen dat je iemand tegenkomt die bij je past is zonde van je energie. Niet iedereen die jij aantrekkelijk vindt is een goede match voor je. En al ben je nog zo charmant en sprankelend, jij bent ook niet voor iedereen een aantrekkelijke potentiële partner.

Dit kan efficiënter. Help Cupido een handje en ga vissen in een kleinere vijver. Een vijver met echt potentiële kandidaat-partners. Met hen zul je zeker een klik hebben. Die klik hoeft niet altijd te leiden tot romantische gevoelens, maar de kans is wel groot. En wordt het niet je lover, dan misschien wel je best friend.

Wie zijn dan die kandidaat-partners? Dat zijn de mensen die een karakter hebben wat bij je past. Jullie begrijpen elkaar en zitten op één lijn. Er zijn twee types die het best bij je passen. Iemand met hetzelfde karakter als jij, of je tegenpool. Jullie vullen elkaar aan op een manier die werkt.

Tip 5: Ken je type en vind je ideale partner

Als je weet welk menstype je bent, weet je direct welke twee types de beste match zijn voor jou. Je herkent ze aan een kenmerkend uiterlijk. Je kunt dit vergelijken met een kleurenanalyse. Hierbij ontdek je welk kleurtype je bent en welk kleurenpalet bij je past. Dus als je gaat shoppen kun je al heel wat kleuren skippen. Scheelt enorm veel tijd!

Zo kun je ook veel sneller swipen in een datingapp als je weet welk menstype je bent. Je ziet dan welke types bij je passen en welke niet. Misschien moet je daar in het begin aan wennen. Want je zal best eens naar links moeten swipen terwijl je liever naar rechts wilt. Maar het is zinloos te daten met iemand die niet echt bij je past. Kijk goed naar iemands profiel en ga bedachtzamer swipen, dan vind je sneller je Valentijn.

Wil je weten welk type je bent en wie er het best bij je past? Wil je meer weten over je ideale partner en hoe je de liefde van je leven vindt?
Ontdek het in de workshop "TypeDating - zo vind je de liefde van je leven"

Meld je aan voor de inspiratie-mail en ontvang direct
gratis hoofdstukken uit het boek ‘Jij past écht bij mij’