Hoe vind je jouw Valentijn

Door: Monica Wardenaar

Moederdag, Vaderdag, Valentijnsdag…..natuurlijk zijn het commerciële feesten. Je kunt er niet om heen ook al vind je dit allemaal grote onzin. De winkels, tv en radio blijven ‘tegen je schreeuwen’…..14 februari Valentijnsdag! En als je single bent wordt op deze dag dus extra benadrukt dat jouw Valentijn jou nog niet heeft gevonden.

Misschien denk je dat liefde iets is wat je overkomt, zomaar vanuit het niets….BAM! De ridder op het witte paard of de vrouw van je dromen die opeens voor je deur staat. Tja, dat kan gebeuren maar de kans is klein. Er is een grotere kans dat je je ideale partner ontmoet als je weet ‘hoe je moet zoeken.’

Het klikt niet

Vorige week had ik een gesprek met iemand die tegen me zei: “Monica, kun je echt zien of iemand bij je past? Dat zou ik wel tof vinden. Ik begrijp het namelijk niet. Ik ontmoet genoeg nieuwe mensen en ik heb ook af en toe een leuke date. En soms heb ik wel ‘even iets met iemand’. Maar het klikt gewoon niet echt. Het zijn leuke en best wel aantrekkelijke mannen. Maar op de een of ander manier werkt het niet. Ik ben niet desperate hoor, maar wordt er wel een beetje moe van.”

Hoe vang je dé vis

Je kunt zien of iemand bij je past en dat is te vergelijken met het volgende. Als je wilt weten welke kleuren bij je passen kun je een kleurenanalyse doen. Gekleurde doeken en de kleur van je huid bepalen of je een lente, zomer, herfst of wintertype bent. Een kleurenwaaier helpt je daarna om te zien welke kleuren bij jouw type horen. Draag je kleuren die niet bij je passen dan maken die je grauw en bleek. Draag je kleuren die bij je passen dan ga je stralen.

Shoppen met een kleurenwaaier is superhandig omdat je gericht kunt kijken. En veel rekken kunt overslaan omdat dit niet ‘jouw kleuren’ zijn. Hoe mooi je deze kleuren ook vindt. Ik zal nooit vergeten dat ik een blouse kocht in een kleur die eigenlijk niet bij mij paste. Maar dat wist ik toen nog niet. Ik vond hem zo leuk dat ik dacht dat het later toch wel leuk zou gaan staan (?!) Natuurlijk niet!…..hij heeft een half jaar met prijskaartje in mijn kast gehangen. En uiteindelijk heb ik hem aan mijn schoonzusje gegeven, het was ‘haar kleur’. En hoewel ze moest wennen aan het type blouse, omdat ze dat normaal nooit draagt, kreeg ze er alleen maar complimenten over.

Aan het uiterlijk zie je welk menstype je bent en welke types bij je passen. Je weet dan of naast fysieke aantrekkingskracht ook jullie karakters matchen. Je kunt gerichter kijken en gaat vissen in een vijver met echt potentiële partners. Je wordt minder snel afgeleid door aantrekkelijke aardige mannen of vrouwen die niet bij je passen. En de kans wordt groter dat je dé vis vangt.

Vergroot de kans dat cupido je in je hart raakt!

Toen ik zelf als kleurenanaliste werkte heb ik vaak meegemaakt dat iemand moest wennen aan een nieuwe kleur. Ook al was de hele groep enthousiast en zagen ze dat de nieuwe kleur haar veel beter stond. Ze zag het zelf niet omdat ze gewend was aan een ander beeld van zichzelf.

Misschien ben je gewend om op een bepaald type te vallen en het zou kunnen dat dit type niet bij je past. Maar je voelt ook weerstand om op een andere manier je ideale partner te vinden omdat je een bepaald beeld hebt van verliefd worden, liefde en ‘de ware’. Wellicht gebruik je nu een ‘wensenlijstje’ om te bepalen of iemand een geschikte partner voor je is. Of laat je anderen bepalen of iemand bij je past, zoals bijvoorbeeld een datingsite of een relatiebemiddelingsbureau. En misschien laat je het wel van het toeval afhangen en wacht je af hoe het allemaal loopt. Maar ik denk dat als je op een andere manier naar mensen kijkt en zelf kunt zien of iemand een geschikte partner voor je kan zijn de kans groot is dat cupido je in je hart raakt!

Ik ben benieuwd naar jouw mening hierover. Je kunt je ervaringen delen in het commentaarveld hieronder. Als je dit artikel met anderen wilt delen, kun je dit makkelijk doen door op een van de buttons hieronder te klikken.

Je kunt je ervaringen delen in het commentaarveld hieronder. Als je dit artikel met anderen wilt delen, kun je dit makkelijk doen door op een van de buttons hieronder te klikken.

Meld je aan voor de inspiratie-mail en ontvang direct
gratis hoofdstukken uit het boek ‘Jij past écht bij mij’