Winter Vol Liefde: Gedoe, kriebels en keuzestress


Door: Monica Wardenaar

Misschien zat je dagen achter de buis gekluisterd en hoopte je op een happy end met veel dartelende vlinders. Maar een winter vol liefdeswarmte zit er helaas niet in voor alle kandidaten van ‘Winter Vol Liefde.’ Een versnelde manier van elkaar leren kennen werkt niet voor iedereen. Het kan oncomfortabel zijn om je huis en leven ineens te moeten delen met een of meerdere wildvreemden. Het zorgt voor ongemak, moeizame gesprekken en stress als je merkt dat er geen klik is.

Met TypeDating vind je sneller je ideale partner

Als je gaat type-daten weet je zeker dat je een klik zult hebben met je date. Dat hoeft niet altijd een romantische klik te zijn. Maar de kans dat het een ongemakkelijke date wordt is kleiner.

Bij TypeDating gebruik je de typologie van MensTypes. Er zijn zeven klassieke en zes gecombineerde menstypes en ze zijn genoemd naar planeten. MensTypes herken je aan het uiterlijk. Als je ontdekt hebt welk menstype je bent, weet je meteen welke (twee) types het best bij je passen. Je zogenaamde ‘maximale aantrekking’ en eenzelfde type. Met deze twee heb je de meeste kans op een duurzame gelukkige relatie. Want naast de fysieke aantrekkingskracht zijn ook jullie karakters een match.

Dat naast een aantrekkelijk uiterlijk ook karakters een match zijn is belangrijk, want…’van een mooi bord kun je niet eten.’ Je kunt onder de indruk zijn van iemands looks, maar mooie ogen of een lieve lach zeggen niets over of iemand écht bij je past.

"Winter Vol Liefde": de interessante keuzes van de kandidaten

Een potentiële liefdespartner uitzoeken op basis van een video is niet makkelijk. Maar als je weet waar je op moet letten, wordt het kiezen een stuk eenvoudiger. Je hoeft je niet te laten misleiden door aantrekkelijke uiterlijkheden. Je hoeft niet meer random te kiezen, maar maakt een bewuste keuze voor een single die je beter wil leren kennen. En waarmee de kans op een romantische klik het grootst is.

De deelnemers van ‘Winter Vol Liefde’ maakten goede keuzes, maar kozen soms ook voor een totale mismatch. 

Marco

Marco is een Jupiter-Maan type. Een gecombineerd type, met uiterlijke kenmerken en typerende karaktereigenschappen van het Jupitertype en de Maan. Een zachtaardig type. Zijn logee Vanina is een Maan-Venus. Omdat ze allebei Maan eigenschappen hebben kan ik me voorstellen dat ze elkaar aantrekkelijk vonden. Maar in de praktijk bleek Vanina té lief. Zacht en (te) lief zijn is een van kenmerken van een Maan-Venustype.

Zijn date Joyce is een Mercurius-Saturnus en hiermee zijn ‘maximale aantrekking’. Ze hebben duidelijk een klik en voelen dat ook allebei zo. We zullen snel weten of deze klik een romantische klik wordt, want ze passen wel bij elkaar.

Zijn logee Mariëlle is een Marstype en qua menstype past ze totaal niet bij Marco. Ze is daadkrachtig en (te) direct. Het is dan ook geen verrassing dat ze zelf besluit weg te gaan ‘omdat ze het niet voelt’. Geen twijfel voor Mariëlle en een actief type komt meteen in actie. Ze pakt haar koffers en wacht Marco op. Bijna meteen als hij de kamer binnenkomt zegt ze kordaat: “"Hey Marco, ik zal maar gelijk met de deur in huis vallen: ik ga lekker naar huis."

Guido

Guido is een Mars-Jupiter type. Een gecombineerd type, met uiterlijke kenmerken en karaktereigenschappen van het Jupitertype en de Mars. Margreet, Elsje en Andrea mochten weer naar Nederland. Hun Zweedse avontuur zat er op. Hij moet een keuze maken tussen Esmeralda en Marja.

Esmeralda is een Jupiter-Maan. De Jupiter eigenschappen van haar en Guido zijn een match. Ze hebben veel lol samen, maar het contact blijft oppervlakkig. Een Jupiter gaat niet zo graag en makkelijk de diepte in. Zijn andere dame is Marja, een Marstype. Zij hebben Mars karaktereigenschappen gemeen. Marja is duidelijk als ze zegt: “ik ben op zoek naar die ene speciale persoon die dicht bij je staat en alles van je weet.” Door haar vragen ‘nodigt’ zij Guido uit meer de diepte in te gaan, wat hij eigenlijk ook wel wil (maar best wel onwennig vindt).

Guido heeft keuzestress, want beide dames passen bij hem. Of zoals hij zelf zegt: “het zijn twee totaal verschillende vrouwen en in allebei herken ik iets van mezelf”. Dat klopt helemaal Guido!

Gaat Guido voor humor & plezier? Of durft hij het aan, gaat hij voor diepgang en kiest hij ervoor Marja beter te leren kennen?

Saul

Ook Saul heeft serieuze keuzestress. Hij is een Mercurius-Saturnustype en heeft het uiterlijk en karakter van een Mercurius en een Saturnus. Hij heeft voor een ongemakkelijke situatie gezorgd door zijn ex uit te nodigen. Hij had al veel moeite met kiezen tussen twee dames toen hij op de valreep nog twee andere dames gepresenteerd kreeg. Hij kon helaas niets anders doen dan snel afscheid nemen van zijn twee nieuwste logees.

Maar de keuze tussen zijn ex ‘Raff’, een Jupiter-Maantype en Amy Rose bleek stressvoller dan hij dacht. Hij zat in een spagaat. Raffaella en Saul vinden in hun Mercurius en Jupitertype elkaars maximale aantrekking. Het is dan ook niet verrassend dat ze vijf jaar een relatie hebben gehad. Amy Rose is een Venus-Mercuriustype. Saul en zij hebben een klik door dat ze allebei Mercurius eigenschappen hebben.

Raffaella had al voorzichtig aangegeven dat het ‘m waarschijnlijk weer niet gaat worden met Saul. Gaat hij voor Amy Rose en nieuwe liefdeskriebels of kiest hij voor Raffaella en vertrouwde gevoelens…

Edith

In Oostenrijk wil het maar niet lukken bij Edith. Ze heeft een wensenlijstje en houdt van vinkjes en minpunten. Het bijhouden van een wensenlijstje is niet de beste strategie bij het zoeken naar een liefdespartner.

Als eerste werd Bart naar huis gestuurd. Edith is een Mars-Jupiter type, een direct en daadkrachtig type. Bart is een Jupiter, een absolute levensgenieter. Je kunt hem niet blijer maken dan met een heerlijke maaltijd. Edith en Bart hebben Jupiter eigenschappen gemeen en hebben een (vriendschappelijke) klik. Bart is gezellig, maar niet actief en sportief en daarom geen relatiemateriaal voor Edith.

Haar tweede logee, Mike, was het ook niet helemaal. Mike is een Marstype, een actief en daadkrachtig type. Met Edith heeft hij Mars eigenschappen gemeen. Het leek in het begin veelbelovend, maar Mike bleek toch iets te overmoedig en competitief voor Edith. Daarnaast voelden beiden dat de vriendschappelijk klik geen romantische klik zou worden. Het was dus exit Mike. En zoals een actief type doet vertelde hij dat hij weg ging…voordat Edith zelf kon zeggen dat ze besloten had hem terug te sturen naar Nederland.

Ook Aroen, een Jupiter-Maantype, is geen blijvertje. Met hem heeft Edith de Jupiter eigenschappen gemeen. Maar zijn Maankant maakt hem te rustig voor Edith…niet vooruit te branden. Haar Marskant wil actie! En daarnaast hebben ze niet dezelfde mening over het geloof, een belangrijk onderdeel van het leven van Aroen.

Door haar wensenlijstje maakt Edith het zichzelf niet makkelijk(er). Maar ze heeft wel een belangrijke les geleerd! Ze heeft gedatet met mannen die ze anders nooit gekozen zou hebben. Mannen die ze in eerste instantie qua uiterlijk niet echt aantrekking vindt, maar toch beter wilde leren kennen. Er is hoop…

Benjamin

Nicky, de eerste date van Benjamin…dat was ‘m niet. Hij wil hem de kans geven, maar het werd al snel duidelijk dat Benjamin de (foute) kriebels kreeg van hem. Benjamin is een Maan-Venustype en dit type vindt al snel dat hij ‘overruled’ wordt en kan daar slecht tegen. Daarnaast vond hij Nicky ook best saai. En een Saturnus-Mars, zoals Nicky, is een serieus type en kan soms wat ‘saai’ overkomen.

Toen verscheen Joshua, een Marstype. Actief, energiek en direct. Mars en Venus zijn elkaars ‘opposite attraction’ en de aantrekkingskracht was duidelijk te zien. Alleen…voor de Maan eigenschappen van Benjamin was Joshua vaak ‘too much’. Hij voelde zich opgejaagd en Joshua voelde zich afgeremd door Benjamin. Een Maan-Venus type heeft ruimte nodig en voor een Marstype kan het niet snel genoeg gaan.

Ook zijn date Olivier Bas, een Mercurius-Saturnus, bleek geen match. Ondanks dat het Saturnuskarakter een match is met het Maankarakter van Benjamin was ook deze combi geen succes. Benjamin vond hem te saai.

Benjamin stelde voor dat Joshua twee dagen zou vertrekken om wat afstand en rust te creëren. Helaas zorgden de twee dagen afkoeling niet voor het gewenste resultaat. Zijn vlammetje voor Benjamin was nog harder gaan branden. Met als gevolg kortsluiting en een einde aan wat misschien mooi had kunnen zijn…

Helaas dus geen ‘Winter Vol Liefde’ voor Benjamin en hij besluit voorlopig bewust vrijgezel te blijven. Maar deelname aan dit datingprogramma heeft hem wel iets gebracht. “Ik weet nu beter wat ik wel en niet wil”, zegt hij. En dat is al heel wat, want eigenlijk begint het daarmee. Want hoe kun je iets vinden als je niet weet wat je wilt. Wat je zoekt in een relatie en wat je verwacht van een partner…

Wil je weten welk type je bent en wie er het best bij je past? Wil je meer weten over je ideale partner en hoe je de liefde van je leven vindt?
Ontdek het in de workshop "TypeDating - zo vind je de liefde van je leven"

Meld je aan voor de inspiratie-mail en ontvang direct
gratis hoofdstukken uit het boek ‘Jij past écht bij mij’